George Russell: Lewis en ik moeten elkaar blijven respecteren

door Tim Koenders
Russell Hamilton Brazikl

George Russell denk dat de relatie tussen hem en teamgenoot Lewis Hamilton alleen maar beter wordt. Zelfs als de twee Britten tegen elkaar zouden strijden om de wereldtitel. Volgens Russell is het belangrijk om elkaar te blijven respecteren.

George Russell maakte na een aantal jaar ervaring op te hebben gedaan bij het team van Williams in 2022 de overstap naar Mercedes. Hier kwam hij naast zevenvoudig wereldkampioen Hamilton te zitten. De twee Britten kunnen goed met elkaar. Vaak zie je bij teamgenoten dat de relatie goed is totdat de wereldtitel op het spel staat. Dan strijd je tegen je teamgenoot en wordt de sfeer binnen het team heel anders. George Russell is niet bang dat dat met Hamilton en hem ook het geval zal zijn.

Hamilton en Russell zaterdag Brazilië 2022
Foto: Mercedes Media

Geen conflicten

“Natuurlijk verandert de dynamiek binnen het team wanneer je ineens om de eerste twee plaatsen strijd. Maar ik denk dat Lewis en ik in een andere fase van onze carrière zitten.” Dat liet de Brit weten tegenover Motorsport.com. “We hebben geen reden voor conflicten, onze relatie is goed. Het is zaak dat we elkaar blijven respecteren.” Volgens Russell is het nu vooral van belang dat het team elke race kan strijden om de eerste twee plaatsen.

Lees ook: F1 aan Tafel door naar volgende ronde voor de RadioRing

Lees ook: Wat je moet weten voor de 24 uur van Daytona

Lees ook: Hamilton wacht salarisverhoging bij nieuw contract

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden