Wat je moet weten voor de 24 uur van Daytona

door Anouk Ros
Renger van der Zande Daytona

Volgend weekend is het weer tijd voor de 24 uur van Daytona, een grote race in de IMSA-wereld. Hiermee wordt het raceseizoen afgetrapt. Ook dit keer doen er weer bekende namen mee, waaronder Renger van der Zande en Rinus Veekay.

Op 28 en 29 januari komen coureurs in actie op de Daytona International Speedway. Het circuit heeft een lengte van 3,56 mijl, zo'n 5,7 kilometer en telt 12 bochten. Een jaar lang wordt door zowel coureurs als fans uitgekeken naar dit evenement. Dit jaar is het tijd voor editie nummer 61 van de 24 uur van Daytona. 

Vijf verschillende klassen komen in actie tijdens deze race. Voorafgaand aan de 24-uurs race vinden er nog twee laatste tests plaats die cruciaal zijn, gevolgd door de kwalificatie. En daarna kan het échte racen beginnen. 

Nederlands succes

Nederlandse coureur Renger van der Zande heeft tweemaal op het hoogste podium mogen staan na afloop van de 24 uur van Daytona. En ook dit jaar doet hij weer mee. Samen met Sebastien Bourdais en Scott Dixon komt hij uit voor Cadillac Racing. Maar ook Rinus van Kalmthout komt dit jaar weer in actie in Amerika. "Het is goed om weer even écht te racen voordat het IndyCar-seizoen van start gaat", laat hij weten op zijn sociale media. 

Vroege uitvaller

Een andere bekende, Kevin Magnussen, zou samen met zijn vader deelnemen aan de 24 uur van Daytona. Een week voor aanvang van de race heeft hij echter af moeten zeggen, vanwege een onverwachte operatie aan zijn hand. Hij geeft aan erg teleurgesteld te zijn, maar wenst zijn team het allerbeste. 

Lees ook: Ode aan Olav: Een commentator met een hart voor sport

Lees ook: F1 aan Tafel door naar volgende ronde voor de RadioRing

Lees ook: Theo Pourchaire blijft bij ART GP in de Formule 2

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden