Theo Pourchaire blijft bij ART GP in de Formule 2

Theo Pourchaire / ART / Italië / Monza / 2021 / Formule 2

Theo Pourchaire blijft bij ART GP rijden in de Formule 2. De Franse coureur greep vorig jaar, na een intense battle met Felipe Drugovich, de titel mis. Dit seizoen wil hij weer voor de titel gaan.

Theo Pourchaire verlengt zijn contract bij ART GP in de Formule 2. Dit wordt het derde seizoen bij ART GP in de Formule 2 voor Theo Pourchaire. Vorig seizoen was Pourchaire verwikkeld in een hevige strijd met Felipe Drugovich en greep hij net naast de titel. Dit seizoen wil hij voor de titel gaan, om zo hopelijk een stoeltje binnen de Formule 1 te veroveren.

Historie met ART GP

In 2020 kwam Pourchaire in de Formule 3 binnen bij het team van ART GP. Hij wist in dat seizoen twee races te winnen en zes keer op het podium te staan. Met deze resultaten wist hij net geen kampioen te worden. Wel mocht hij naar de Formule 2, wederom bij het team van ART GP. In dat seizoen wist hij in Monaco te winnen, waardoor hij de jongste coureur werd die daar een race heeft gewonnen. In 2022 had hij kans om kampioen van de Formule 2 te worden. Echter waren zijn drie overwinningen en vier podiumplekken niet genoeg om Drugovich te verslaan. 

"ART GP is als familie"

Voor Pourchaire wordt dit het derde jaar op rij in de Formule 1 en het vierde jaar met het team van ART GP. Pourchaire is dan ook blij dat hij weer voor het team mag racen. "Ik kan niet blijer zijn met het verlengen van mijn contract dan dat ik nu ben. ART GP is een van de top teams binnen de Formule 2. Ze voelen aan als een soort familie", aldus de Fransman. 

Volgens Pourchaire miste het team vorig jaar successen, maar moet dat dit seizoen op orde zijn, zelf gaat hij daar alles aan doen. "We hadden misschien wat ongeluk vorig jaar, maar we hebben wel ervaring opgedaan en dat maakt ons nu sterker dan ooit. Ik ga er alles aan doen om de titel binnen te brengen voor ART GP."

Lees ook: Kevin Magnussen: Van hekkensluiter tot polesitter

Lees ook: Nyck de Vries door vastgoedmiljonair voor de rechter gedaagd

Lees ook: Releasedatum nieuwe seizoen Drive to Survive bekendgemaakt

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden