Hamilton wacht salarisverhoging bij nieuw contract

door Gijs Leuvenink
HAMILTON

Lewis Hamilton kan een enorme salarisverhoging verwachten als er een nieuw contract komt. Naar verluidt kan de Britse recordkampioen 75 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Het Franse medium Sportune heeft vernomen dat Hamilton de salarisverhoging krijgt, in combinatie met een tienjarig contract. Een gedeelte van dat contract zou Hamilton dan een ambassadeur namens het Mercedes-team worden. Ineos, sponsor van Mercedes, moet het grootste gedeelte van het salaris op zich nemen.

Ineos

Ineos is een groot Brits chemiebedrijf die we steeds vaker in de sport zien. Sir Jim Ratcliffe is de eigenaar en heeft aangeboden 90 cent per euro op zich te nemen qua salaris voor Hamilton. 67,5 miljoen euro zou dan op kosten van Ineos komen. Ratcliffe en Hamilton hebben een goede band en dat zou het opmaken van het contract moeten versnellen. Hamilton heeft in een eerder stadium aangegeven bereid te zijn om in sportteams mee te investeren met de 70-jarige Ratcliffe.

Lewis Hamilton 2022 in actie

Sportteams

Ineos is naast Mercedes-sponsor en -eigenaar ook de naamgever van een bekend wielerteam. De laatste paar weken komen er steeds meer geruchten dat het chemiebedrijf ook de bekende voetbalclub Manchester United wil overnemen. 

Lees ook: Ode aan Olav: Een commentator met een hart voor sport

Lees ook: F1 aan Tafel door naar volgende ronde voor de RadioRing

Lees ook: Wat je moet weten voor de 24 uur van Daytona

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen