David Schumacher vervangt Ayrton Simmons in Imola

door Steffie van Hamersveld
alonso sprint imola

David Schumacher vervangt aankomend weekend Ayrton Simmons bij de Formule 3-race in Imola. De zoon van Ralf Schumacher komt in actie voor Charouz Racing System. Tijdens de testdagen afgelopen week in Barcelona viel de Duitser ook al in voor Simmons.

Charouz heeft niet bekend gemaakt waarom Ayrton Simmons niet zelf in actie kwam tijdens de testdagen en aankomend weekend in Imola. Het team kiest er opnieuw voor om een oude bekende als vervanger in te zetten. David Schumacher was in 2020 onderdeel van Charouz Racing System, maar wist daar geen punten te behalen. Hij maakte later de overstap naar Carlin, maar ook daar bleef hij puntloos. In 2021 kende Schumacher een beter seizoen bij het team van Trident. Hij werd toen elfde in de eindklassering. Dit seizoen is de zoon van voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher actief in de DTM bij het team van Mercedes.

 

Juan Manuel Correa niet in actie

Ook Juan Manuel Correa zal aankomend weekend niet in actie komen in de Formule 3. De coureur van Art Grand Prix heeft een breuk in zijn linkervoet. ART Grand Prix zal geen vervanger aanstellen voor Correa en rijdt aankomend weekend in Imola slechts met twee auto’s.

Formule 2

In de Formule 2 moet Charouz ook een vervanger inzetten. Cem Bolukbasi is in Jeddah hard gecrasht en brak hierbij een rib. De Turkse coureur is nog niet voldoende hersteld om in Imola weer in te stappen en David Beckmann zal aankomend weekend zijn plaats innemen.

Lees ook: Pirelli vindt ruimte voor testdagen: vier F1-teams blijven in Imola

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Helmut Marko: Honda heeft problemen opgelost

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden