Helmut Marko: Honda heeft problemen opgelost

alonso sprint imola

Max Verstappen kent momenteel niet de beste start van het seizoen. Met in twee van de drie races een uitvalbeurt lijkt het probleem echter niet bij de coureur te liggen. Volgens Helmut Marko zouden de problemen voor de volgende grand prix zo goed als opgelost zijn.

Dankzij de twee uitvalbeurten die Verstappen achter zijn naam heeft staan, heeft hij dit seizoen slechts één keer punten weten te scoren. Ondanks dat hij met die overwinning wel 25 punten heeft binnengehaald, moet hij het alsnog doen met een zesde plaats in het kampioenschap. Maar volgens Marko komt hier verandering in, want de auto zou voor het raceweekend in Imola goed moeten werken. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Brandstofprobleem en porpoising

In een interview met ORF laat Marko weten wat het probleem was in Melbourne: "De brandstofleiding barstte onder hoge druk. We denken dat dit door porpoising komt. Honda heeft ons gezegd dat we erop mogen rekenen dat het probleem voor de volgende race is opgelost." De uitvalbeurt in Australië komt volgens Marko niet geheel uit het niets. Tijdens de kwalificatie zou het team al met hetzelfde probleem te maken hebben gehad. 

Ontwikkeling Verstappen

Marko ziet dat Verstappen een ontwikkeling doormaakt in zijn gedrag wanneer zich tegenslagen voordoen op de baan: "Nadat hij uitviel keerde hij terug naar de pitbox en hebben we alles rustig besproken. Maar mochten we niet snel weer gaan winnen, dan is hij inderdaad een tikkende tijdbom." Wat de Oostenrijker daarnaast opvalt, is het verschil tussen Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez, dat steeds kleiner lijkt te worden: "Soms ontbreekt het nog aan het vertrouwen met de afstelling van zijn auto om zijn extreme rijstijl aan te houden. Je ziet dat Sergio Pérez daardoor dichter bij hem staat dan voorheen, maar hij is hoe dan ook een stuk rustiger."

Lees ook: Charles Leclerc onder indruk van analyses Ferrari

Lees ook: Daniel Ricciardo blij met nieuwe circuits

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen heeft geen keuze

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden