De Emilia-Romagna Grand Prix: Succes voor de titel gegarandeerd

door Gijs Leuvenink
Premium update
verstappen norris podium imola
Premium update

Er wordt dit weekend niet geracet op Imola, maar sinds de introductie van de Emilia-Romagna Grand Prix heeft de winnaar van die race telkens het wereldkampioenschap gewonnen. Het is een opvallende statistiek. Laten we eens terugkijken op de drie keren dat deze race op de kalender stond.

In 2020 keerde het F1-circus noodgedwongen terug naar het Italiaanse circuit van Imola. Door de wereldwijde impact van het coronavirus werd Imola aan de kalender toegevoegd als gastheer voor een race. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er ook fans aanwezig zouden zijn, aangezien dit een van de weinige races zou zijn waarbij dat mogelijk was dat jaar. Dit  idee moest worden geschrapt vanwege een stijging van het aantal coronagevallen in de regio vlak voor de race. De race vond uiteindelijk plaats zonder publiek, achter gesloten deuren.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden