De rijke geschiedenis van Scuderia Ferrari

door Shakyra van den Heuvel
Premium update
210149-scuderia-ferrari-pre-season-test-day-1-abu-dhabi
Premium update

De geschiedenis van Scuderia Ferrari is heel rijk en is inmiddels niet meer weg te denken uit de autosport. Ze hebben grote successen gehaald met coureurs als Schumacher, Lauda en nu Leclerc. Ook hebben ze mindere periodes gekend. Met Grand Prix Radio kijken we terug naar het oudste team binnen de Formule 1.

Scuderia Ferrari is het raceteam van de Italiaanse autofabrikant Ferrari. Dit team neemt deel aan de Formule 1-races met als huidige coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz. Een bekende bijnaam van het team is “Het steigerende paard”, dit verwijst naar het logo van het team. Het team heeft binnen de Formule 1 vele successen gehaald met coureurs als Alberto Ascari, Niki Lauda, Michael Schumacher en Kimi Räikkönen. Zo wisten ze vijftien coureurskampioenschappen te winnen en zestien constructeurskampioenschappen.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden