De Vries en Vandoorne rijden IndyCar-test in Sebring

2-EPS705_135622_ALS0416

Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne nemen deel aan de IndyCar-test in Sebring. De Vries zal voor Meyer Shank Racing in actie komen, terwijl Vandoorne de auto van Arrow McLaren SP onder zijn hoede zal nemen. Vandoorne, die in de Formule 1 voor McLaren reed, keert dus tijdelijk terug naar zijn oude team. 

Het duo rijdt momenteel in de Formule E voor het team van Mercedes, maar de Duitse renstal gaat de competitie na het 2022-seizoen verlaten. De twee mannen zijn daarom op zoek naar een andere plaats binnen de autosport en dus kan IndyCar een optie zijn. Voor de beide heren zal het de eerste IndyCar-test zijn. Beide teams maken gebruik van de evaluatiedag die als testmogelijkheid is aangewezen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nyck De Vries (@nyckdevries)

Mogelijkheden

De Vries zal mogelijk deel uitmaken van het toekomstplan van Meyer Shank Racing om een nieuwe line-up te creëren met Indy-500-winnaars Simon Pagenaud en Helio Castroneves. De Nederlander zou enorm geschikt kunnen zijn voor het Honda-team als het een coureurswissel gaat doormaken of als er een derde auto wordt toegevoegd in 2023.

Vandoorne volgt Nico Hülkenberg als testcoureur voor Arrow McLaren SP en zal ook een rol kunnen spelen in de plannen van het team. Hij zal dan parttime naast Patricio O'Ward en Felix Rosenqvist rijden, voordat het team een derde auto toevoegt in 2023. Dat is ook mogelijk aangezien Hülkenberg afzag van een plaats in IndyCar.

Het is onduidelijk wat de gastoptredens van Vandoorne en De Vries gaan opleveren voor de twee mannen. Het duo is namelijk ook test- en reservecoureur voor Mercedes in de Formule 1 en daarom is het onduidelijk of het team zal toestaan dat ze meer tests rijden of zelfs racen in IndyCar. Het achtste Formule E-seizoen begint in januari volgend jaar, met een pre-season test in Valencia op 29 november dit jaar.

Lees ook: Giovinazzi bevestigd bij team van Dragon Penske in Formule E

Lees ook: Mercedes: “Voordeel nieuwe motor blijft niet lang”

Lees ook: Nyck de Vries: “Ieder kampioenschap voelt anders”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden