Deel werknemers Caterham ziet eindelijk geld

Caterham-CT05-06

De Formule 1-renstal Caterham F1 ging in 2014 op de fles, maar pas nu hebben 216 voormalige werknemers hun geld ontvangen. Dat heeft de curator bevestigd, zo meldt Speedweek. Het ging om achterstallig loon voor een totaalbedrag van rond de vier miljoen euro.

De door Tony Fernandes opgerichte renstal kwam in 2014 in moeilijkheden. Vanwege financiële problemen ontbrak Caterham op de grid van de Grands Prix van de Verenigde Staten en Brazilië. Dankzij crowdfunding en een helpende hand van voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone kon de renstal wel meedoen aan de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi. Daarna viel het doek definitief voor Caterham.

Achterhoedeteam

In 2010 maakte de renstal onder de naam Lotus Racing zijn entree in de koningsklasse van de autosport. Twee jaar daarna werd het team omgedoopt tot Caterham F1. De renstal reed voornamelijk in de achterhoede. De beste prestatie was een elfde plaats in Brazilië (2012) en Monaco (2014). Ook Giedo van der Garde kon in 2013 geen potten breken voor Caterham. Een 14de plaats in Duitsland was zijn beste resultaat.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen