Van der Zande snelt naar P3 in kwalificatie IMSA

Renger van der Zande Daytona

Renger van der Zande is samen met zijn teamgenoot Sebastién Bourdais als derde gekwalificeerd voor de zes uur van Watkins Glen. Het team van de Nederlander moest twee Acura's voor laten. 

"Op zich een goede kwalificatie, maar de Acura's zijn te snel op nieuwe banden", aldus een realisitsche Van der Zande tegenover Grand Prix Radio. Iets meer dan een halve seconde moesten Bourdais en Van der Zande toegeven op de snelste tijd. Wel was het duo de snelste Cadillac combinatie.

Positief over race

In de race ziet de 36-jarige coureur genoeg kansen. "In de race maken we een goede kans. Qua snelheidsverschil in de race zullen we gelijkwaardig of misschien zelfs wel beter zijn. We gaan zes uur racen voor Ganassi in de Cadillac tegen de Acura's." Van der Zande laat na zijn race ook weten aan Grand Prix Radio hoe dat afgelopen is.

Racing Team Nederland

Racing Team Nederland is ook van de partij op the Glen. In de LMP2 klasse ging het team met Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Dylan Murry naar een vierde tijd in de klasse. Mathiasen Motorsport, met onder andere kersverse LMP2 Le Mans winnaar Ben Keating, ging naar de snelste tijd aldaar.

Lees ook: Sergio Pérez: Porpoising wordt vanzelf opgelost

Lees ook: Nieuw motorenreglement voor 2026 in juli bekend

Lees ook: Sir Jackie Stewart: Lewis Hamilton moet stoppen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden