Deze circuits kunnen de GP van Singapore mogelijk vervangen

singaporethursday2-905661

Eerder kwam naar buiten dat de Grand Prix van Singapore dit jaar niet door zal gaan. Dat komt door de coronaregels die in het land gelden. Maar welke opties heeft de Formule 1 eigenlijk voor een andere vervangende grand prix? Grand Prix Radio zet vier eventuele opties op een rijtje. 

1. Indianapolis

In eerste instantie misschien niet de meest voorliggende optie, maar toch eentje die we in de gaten moeten houden. Eén van de kanshebbers om de Grand Prix van Singapore te vervangen, is namelijk Indianapolis. Eerder deze week liet Ross Brawn, managing director van Formula One Group, tegenover RACER weten dat hij graag een samenwerking ziet tussen F1 en IndyCar. Al jaren zoekt de Formule 1 namelijk een ingang tot de Amerikaanse motorsportfans.

Normaliter valt de beroemde Indy500 gelijk met de Grand Prix van Monaco, iets wat niet goed is voor de kijkcijfers van beide races. Roger Penske, baas van IndyCar én de Indianapolis Speedway, zou eventueel kunnen helpen met een extra race in Amerika als de Formule 1 ervoor zorgt dat de Grand Prix van Monaco niet meer samenvalt met de Indy500. Ross Brawn zegt op zijn beurt serieus te kijken naar de opties om de IndyCar te verbinden met de Formule 1.

(Tekst gaat verder onder foto)

JGS-2021-INDIANAPOLIS-500-130101-1-700x467
Foto: IndyCar - Joe Skibinski

2. Turkije

Ook Turkije wordt veel genoemd als mogelijke vervanger. In eerste instantie zou Turkije de geannuleerde Grand Prix van Canada vervangen, dit ging echter niet door wegens de verslechterde coronacijfers in Turkije. Er bestaat dus een kleine kans dat er alsnog een race wordt verreden op Istanbul Park dit jaar.

(Tekst gaat verder onder foto)

Kimi Raïkkonen / Alfa Romeo Racing / Istanbul / Turkish Grand Prix / 2020
Foto: Pirelli - Mark Sutton / LAT Images

3. China

Dit jaar stond de Grand Prix van China niet op de kalender vanwege de coronapandemie. Toch wordt China genoemd als kanshebber om het raceweekend over te nemen. Normaal gesproken staat de Chinese Grand Prix altijd vroeg in het jaar op de kalender, maar eventueel zou China later in het jaar alsnog een grand prix kunnen organiseren. In het land zijn de coronabesmettingen inmiddels zeer laag, dus daar een race organiseren zou een serieuze mogelijkheid kunnen zijn.

(Tekst gaat verder onder foto)

Pirelli / China / 2019
Foto: Pirelli

4. Circuit of the Americas

Het Circuit of the Americas heeft al aangeboden om een double-header te organiseren. Dat zou betekenen dat we twee keer gaan racen in Austin. Vorig jaar is er niet gereden in Amerika dus een extra race in de VS zou zeker een optie zijn. Komend jaar wordt de 50ste grand prix in Amerika verreden, met een eventuele extra race zou dit 51 worden.

usa-thursday4-260368-700x467
Foto: Pirelli - Zak Mauger / LAT Images

Lees ook: BREAKING: Grand Prix van Singapore gaat niet door

Lees ook: Regels rond ‘onnodig’ langzaam rijden in Bakoe aangescherpt

Lees ook: F1 aan Tafel: Red Bull niet vleugellam

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden