DNF voor Bottas en DRS-trein voor Zhou in Spa

zijkant livery alfa romeo bakoe

De coureurs van Alfa Romeo hadden beiden op een beter weekend gehoopt. De race van Valtteri Bottas kwam in de eerste ronde al ten einde na contact met Nicholas Latifi en Guanyu Zhou startte achteraan na een motorwissel en kwam niet verder dan P14.

Bij de start van de race moest Bottas een spin van Latifi vermijden waarbij beide auto's elkaar raakte en de Fin niet meer verder kon rijden. Het incident bracht uiteindelijk de enige safety car van de race naar buiten. "Het is natuurlijk teleurstellend. Met zo'n gemengd veld hadden er vandaag kansen kunnen zijn. Ik moest gewoon vermijdende actie nemen", zegt de Fin na afloop tegenover F1.com. "Verkeerde plaats, verkeerde tijd denk ik."

Aanval was onmogelijk

Ook Zhou had het tijdens de race lastig. De beslissing om juist in Spa gridstraffen te nemen voor een motorwisseling pakten tevergeefs uit. "De laatste stint was best lastig. We wilden een groter gat creëren maar het was onmogelijk om iets te doen, omdat ik mijn banden nog meer zou hebben beschadigd. Ik kon Lando niet meer aanvallen", vertelt Zhou.

Hopen op punten in Zandvoort

Zhou rijdt volgende week zijn eerste Formule 1-race in Zandvoort. "Hopelijk komt dat volgend weekend goed. Vanaf de volgende race kunnen we starten waar we ons kwalificeren en hopelijk hebben we dan een betere kans op een puntenfinish."

Lees ook: George Russell: We waren waarschijnlijk sneller dan Ferrari

Lees ook: Pierre Gasly verrast door welverdiende puntenfinish

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van België

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden