Pierre Gasly verrast door welverdiende puntenfinish

Pierre Gasly Spa Belgie

Pierre Gasly is na een chaotische zondag blij verrast met zijn behaalde resultaat. Twee minuten voor de race leek het erop alsof hij niet zou kunnen starten. Uiteindelijk is hij als negende over de finish gekomen, en heeft hij welverdiende punten gescoord. Een mooie afsluiter voor deze honderdste Formule 1-race van Gasly.

Vlak voor aanvang van de race zag het er voor Gasly een stuk minder rooskleurig uit. Wegens een probleem met de auto stond hij tot twee minuten voor de start geparkeerd in de pits. "Twee minuten van tevoren had ik niet verwacht dat ik in de race mee kon doen. Ik was woedend. Op een of andere manier kwam de auto weer tot leven. Toen moest ik vanuit de pitstraat starten", zo vertelt de Fransman. Vanaf dat moment was het écht even omschakelen voor de coureur die deze race al had afgeschreven: "Ik probeerde gefocust te blijven. We hadden nooit verwacht zo goed terug te komen." Om dit weekend dat af te mogen sluiten met een puntenfinish, is voor Gasly een grote opluchting: "We hadden goede pace en zijn uiteindelijk teruggekomen in de top 10. Dat is geweldig voor ons."

Pierre Gasly Spa-Francorchamps

Foto: Red Bull Content Pool - Rudy Carezzevoli / Getty Images

Bandenslijtage

Veel coureurs hadden op de baan moeite met het behouden van de banden. Ook Gasly had daar in het begin van de race last van. Hij geeft aan dat hij zelf de regie in handen heeft genomen, en zo met zijn team tijdens de race tot een goede strategie is gekomen. "De eerste twee stints waren erg lastig. Ik zat vast in verkeer en ik maakte het team duidelijk dat ik vroeg naar binnen wilde, om een undercut te doen. Ik zag dat ik aan het glijden was en ik verloor veel tijd. En dat hebben we gedaan. Ik weet niet hoeveel auto's we hebben ingehaald met de undercut, maar het heeft gewerkt", zo vertelt hij tegenover F1.com.

"Vanaf dat moment moest ik de laatste stint onder controle houden. Dat was niet gemakkelijk, maar het is gelukt." Achteraf is dit voor Gasly een mooi weekend om op terug te kijken, met twee welverdiende punten: "Van de pitstraat naar het scoren van twee punten, dat voelt heel goed."

Lees ook: Frustratie heerst bij Haas na slechte zondag

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van België

Lees ook: Carlos Sainz over P3: Het was moeilijker dan verwacht

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden