Dovizioso, Morbidelli en Mir het snelst op dag 1 MotoGP Oostenrijk

170811_Oos_Dovizioso

Een paar korte maar hevige regenbuien maakten het de motorcoureurs ook in Oostenrijk niet gemakkelijk. Op de afwisselend natte en droge Red Bull Ring klokten Andrea Dovizioso (MotoGP), Franco Morbidelli (Moto2) en Joan Mir (Moto3) de snelste tijden.

De MotoGP reed beide vrije trainingen op de eerste dag onder nagenoeg droge omstandigheden. Dovizioso was met de Ducati ’s ochtends de op één na snelste (achter Hector Barbera) en verbeterde zijn tijd ’s middags met een halve seconde. Maverick Viñales, Dani Pedrosa en Johann Zarco zaten binnen een halve seconde van de Italiaanse koploper. De tijden op de snelle Red Bull Ring lagen sowieso heel dicht bij elkaar: de eerste vijftien stonden binnen dezelfde seconde.

De eerste Moto2-training ’s ochtends was halverwege eigenlijk al afgelopen. De tijd die Miguel Oliveira na ruim 9 minuten had gereden werd door de regen niet meer overtroffen. In de tweede sessie, op een droge baan, was de KTM-rijder wel ietsje sneller, maar Tom Luthi en Franco Morbidelli gaven hem het nakijken.

Spa4-700x428
EPA PHOTO BELGA/OLIVIER MATTHYS/oma/kr
Op de natte baan ging de ene na de andere rijder onderuit. Danny Kent, die in Oostenrijk de geblesseerde Marcel Schrotter vervangt bij het team Dynavolt Intact GP, moest zich even melden bij de dokter nadat hij door een botsing met de schuivende motor van Alex Marquez hard op het asfalt was beland. De Brit kwam in beide trainingen niet verder dan de voorlaatste plaats. In Oostenrijk zette Kent, die in 2015 kampioen werd in de Moto3, maar met wie het in het Moto2 maar niet wil lukken, zijn handtekening onder een contract voor twee jaar bij Speed-Up, in de Moto2 dus.

Joan Mir zette in de ochtendsessie de snelste tijd van de dag in de Moto3 neer. Tijdens de tweede training was de baan nat en kwam niemand aan de tijden van ’s ochtends. Aron Canet was op die natte baan het snelst, met Mir op pas de 27ste plaats. Bo Bendsneyder reed de vijfde tijd ’s ochtends.

In Oostenrijk werd bekend gemaakt dat Mir volgens jaar uitkomt in de Moto2, waar hij bij Estrella Galicia Marc VDS de plaats inneemt van Franco Morbidelli, die naar het MotoGP-team doorschuift. Daar vertrekt in elk geval Jack Miller. De Australiër verhuist naar Octo Pramac.

Foto's: MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen