Dramatisch weekend Nabuurs en Rappange in GT4-series

photo_2021-04-19_18-51-26

Thijmen Nabuurs en Job Rappange kwamen in Monza tijdens de GT4 European Series. Helaas was het weekend voor de coureurs van V8-Racing al na de eerste race op zaterdag voorbij, nadat Rappange hard werd aangereden in een T-bone-ongeluk. De Chevrolet Camaro GT4.R van de twee Nederlanders was dusdanig beschadigd, dat ze niet meer in actie konden komen. Nabuurs sprak na de race met Grand Prix Radio. 

"We begonnen het weekend op donderdag met een testsessie. Dat ging goed we vonden allebei vrij snel de limiet van de baan. Monza staat natuurlijk bekend als een snelle baan, met snelle bochten en weinig run-off. We vonden langzaam de snelheid en werden beetje bij beetje steeds beter", begon Nabuurs zijn terugblik.

De GT4 European Series begon het seizoen van 2021 op het circuit van Monza met een startveld van maar liefst 47 auto's. Vergeleken met 2020 is dat volgens Nabuurs een enorm startgrid. "Dat was wel even wennen voor mijn teammatje Job Rappange en mijzelf."

De vrijdag begon ook goed voor de twee teamgenoten uit Nederland. "Op de zaterdagochtend reden we allebei een kwalificatie. Job eindigde op plek 22 en ik op plek 14. We waren op zich tevreden, er zat nog wel iets meer in, maar vergeleken met waar we vandaan kwamen was het toch prima."

JGS-2021-BARBER-32835-1-700x467
(c) Indycar mediapool

T-bone-crash

Rappange mocht de eerste race op zaterdagavond startten voor het team. "Hij kwam de start goed door," ging Nabuurs verder, "maar in ronde drie liep het helaas anders af. Hij werd hard in de zijkant geraakt door een Porsche. Gelukkig is hij er, afgezien van wat lichte probleempjes met zijn knieën, goed vanaf gekomen", liet de Nederlander weten.

"Dat was helaas niet te zeggen over de Camaro. Die was helaas dusdanig beschadigd, dat wij niet meer door konden en vroegtijdig naar huis moesten. Ik heb dus niet gereden, heel erg balen. Nu even op de blaren zitten en dan goed voorbereiden op de volgende race op Paul Ricard. Die zit er eind mei aan te komen, dus volle focus om daar weer vooraan mee te doen", sloot Nabuurs het gesprek af.

Lees ook: Alex Palou wint seizoensopener IndyCar Series

Lees ook: Memorabele races: Grand Prix van China 2009

Lees ook: Mul ontvangt Olav, Jack en Frans Verschuur in F1 aan Tafel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden