Thijmen Nabuurs: Goed resultaat na slecht begin

door Tim Koenders
Thijmen Nabuurs Paul Ricard (2)

Thijmen Nabuurs eindigde afgelopen weekend als zesde en als vijfde in zijn klasse, de GT4 European Series. Het weekend begon met een slechte kwalificatie maar Nabuurs heeft zich samen met zijn teamgenoot teruggevochten naar voren.

Thijmen Nabuurs kwam afgelopen weekend op Paul Ricard in actie voor het tweede weekend van de GT4 European Series. Het eerste weekend liep niet zoals gehoopt en dus hoopte Nabuurs in Frankrijk op betere resultaten. Voor Grand Prix Radio blikt Nabuurs terug op het weekend. “Het was een erg lastig weekend, we hebben niet meer kunnen testen. Dat zorgde ervoor dat we veel moeite hadden met de afstelling van de auto. Dit resulteerde in een slechte kwalificatie.”

Thijmen Nabuurs paul ricard GT4

Terugkomen na slechte kwalificatie

In de eerste race moest Nabuurs vanaf de 25ste plaats starten. “Uiteindelijk zijn we naar de zesde plaats in onze klasse gereden, daar mogen we echt heel tevreden mee zijn. Zeker als je zover naar achteren begint.” In de GT4 European Series rijden de coureurs twee races in een weekend. Tijdens de tweede race nam Nabuurs de start op zich. “Ik kon vanaf de achttiende plaats direct twee plaatsen pakken. Ik merkte gelijk dat de afstelling een stuk beter was. Na een paar mooie gevechten heb ik nog een paar plaatsen kunnen winnen. Toen ik op een tiende plaats lag, heb ik de auto af moeten staan aan mijn teamgenoot.” Kenton Koch, de teamgenoot van Nabuurs, heeft de auto op een vijfde plaats in de klasse over de finish gereden. “Na zo’n weekend mogen we er echt wel blij mee zijn. Toch is het balen omdat we met een beetje meer vermogen echt mee kunnen doen om de overwinning. Dat is ook het doel voor de volgende race in Misano.”

De hele update van Thijmen Nabuurs hoor je op Grand Prix Radio.

Lees ook: Mattia Binotto: Fouten GP Monaco gaat ons sterker maken

Lees ook: Christian Horner: Pérez vrij om met Verstappen te vechten

Lees ook: Werkdruk in de autosport tegengaan, maar hoe?

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen