Balen en uithuilen voor Thijmen Nabuurs na dubbele uitvalbeurt in Imola

door Coert Gillissen
3639737

Het eerste raceweekend in de GT4 European Series is voor Thijmen Nabuurs uitgelopen op een deceptie. Beide races leverden een dubbele uitvalbeurt op voor de Nederlander en teammaat Kenton Koch.

De start van het seizoen bij zijn nieuwe team Racing One is eentje om snel te vergeten voor Nabuurs, zo zegt hij tegen Grand Prix Radio. Op het circuit van Imola werd om verschillende redenen niet gepresteerd zoals gehoopt. Hoewel de snelheid van de Aston Martin Vantage GT4 aan het begin van het weekend goed was, konden Nabuurs en Koch dat niet tonen in de kwalificatie waardoor ze race 1 startten van P6 en race 2 van P7. 

Nabuurs Imola SRO TWENTY-ONE CREATION - Jules Benichou 2
Foto: SRO/TWENTY-ONE CREATION - Jules Benichou

Dubbele uitvalbeurt

Koch nam de eerste stint van race 1 op zich. Hoewel hij een goede start had, viel hij terug, tot verbazing van beide coureurs. In de laatste training hadden ze namelijk nog de tweede tijd neergezet. Toen Nabuurs later het stuurtje overnam, kon hij vanwege de verschillende safety cars moeilijk de banden op temperatuur krijgen. Uiteindelijk eindigde hij race 1 in de grindbak, na contact met een ander team in de laatste ronde. "Heel erg balen, ik zag een gaatje en ik ging ervoor maar de deur werd dichtgegooid", verteld Nabuurs. 

In race 2 parkeerde de Brabander de Aston Martin al na twee ronden in pits. "Bij de start merkte ik direct dat er wat loszat en er bleek iets niet goed te zijn in de auto." Nabuurs is vanzelfsprekend niet tevreden met het verloop van het weekend. "Maar goed, daar moeten we allemaal van leren. We gaan nu focussen en analyseren om volle bak terug te komen volgende keer, want de echte pace van ons is gewoon goed. We kunnen meevechten om de overwinning", zegt Nabuurs. "Balen, uithuilen en door na de volgende keer."

De volgende race in de GT4 European Series vindt plaats op Paul Ricard in het weekend van 3-5 juni. Luister de gehele update van Thijmen Nabuurs zelf op Grand Prix Radio.

Nabuurs Imola SRO TWENTY-ONE CREATION - Jules Benichou 3
Foto: SRO/TWENTY-ONE CREATION - Jules Benichou

 

Lees ook: Terugkeer naar vernieuwd Albert Park 

Lees ook: Sainz experimenteert om nieuwe Ferrari te begrijpen

Lees ook: Alonso begint aan derde verbrandingsmotor in Australië 

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen