Nabuurs sluit GT4 seizoen af met twee podiumplaatsen

door Coen Versteeg
IMG_8819

Thijmen Nabuurs heeft het seizoen in de GT4 European Series goed afgesloten met twee podiumplaatsen. Nabuurs kon nog derde worden in het kampioenschap en door de goede resultaten wist hij dat doel te behalen. Grand Prix Radio sprak met Thijmen Nabuurs over zijn slotweekend in de GT4 European Series. 

Voor het slotweekend streek het veld neer in Barcelona waar op het Circuit de Barcelona-Catalunya de laatste twee races van het seizoen werden verreden. De kwalificatie verliep niet helemaal goed voor Thijmen Nabuurs en zijn teamgenoot Jop Rappange. Rappange kwalificeerde zich namelijk als tiende en Nabuurs als vijfde. "We waren niet tevreden, want de snelheid was goed", liet Nabuurs weten.

Thijmen Nabuurs / GT4 European Series / V8 Racing
Foto: GT4 European Series

Twee podiumplekken

De eerste race begon ook niet soepel voor het team van V8 Racing, waar Nabuurs voor rijdt. "Job had het lastig en werd in de rondte getikt. Daardoor kwamen we voor de pitstops als 22ste binnen. Dat is niet bepaald wat we wilden, maar door een goede strategie kwamen we terug op P14. Daarna was de auto top en heb ik heerlijk kunnen rijden naar P5 overall en P4 in de klasse, de Silver Cup." Die ochtend daarna kreeg Nabuurs goed nieuws te horen, want de nummer één werd gediskwalificeerd waardoor Nabuurs toch nog op het podium kwam.

Thijmen Nabuurs / GT4 European Series / V8 Racing
Foto: GT4 European Series

De tweede race verliep ook goed voor Nabuurs. Hij had een goede start en pakte gelijk P4 over. Nabuurs en Rappange wisten die plek vast te houden en reden zo naar een tweede plek in hun klasse en een vierde plek overall. Door het goede resultaat werd Nabuurs ook nog derde in het kampioenschap.

Lees ook: Olav Mol: “Keuze pitstop moet altijd bij coureur liggen”

Lees ook: Lando Norris: “Lastige race om banden te managen”

Lees ook: Pierre Gasly: “Zonder penalty zat er meer in”

door Coen Versteeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden