Dramatische afsluiter voor Aston Martin in Monza

Sebastian Vettel monza auto

Met een dubbele uitvalbeurt sluit Aston Martin deze triple header alles behalve mooi af. Voor beide coureurs is het onduidelijk welke problemen zich voordeden tijdens de Grand Prix van Italië. Lance Stroll focust zich al op de volgende grand prix, waarvoor de Formule 1 afreist naar Singapore.

Voor Sebastian Vettel begon het drama in ronde twaalf, omdat hij zijn auto naast de baan moest zetten. Over de boorradio kreeg hij te horen dat hij de auto stil moest zetten, zodra het veilig was. Dit zorgde voor een virtual safety car-situatie. "We weten nog niet wat het probleem is. Ik moest de auto stoppen", vertelt de Duitser aan F1.com. Ondanks de teleurstellende teamprestatie geeft de oud-Ferraricoureur aan blij te zijn met de Italiaanse fans: "Dit is er zeker een om snel te vergeten. Verder was het wel een leuk weekend, met veel fans. Maar het was gewoon niet onze race."

Nog meer onduidelijkheid

Niet alleen voor Vettel is het onduidelijk wat er aan de hand was. Ook voor Lance Stroll kwam er een abrupt einde aan zijn race. Hij wist zijn auto nog wel de pitstraat in te rijden, maar daar is ook alles mee gezegd. "We moeten het onderzoeken, ik weet niet zeker wat er aan de hand was. Ik heb het team nog niet gesproken", zo vertelt hij.

Stroll is al gefocust op de race die in Singapore verreden gaat worden. Na twee weekenden rust zal de Formule 1 daar neerstrijken. De Canadees hoopt dat het daar beter uitpakt voor zijn team. 

Lees ook: Max Verstappen wint op Monza: "Het heeft even geduurd"

Lees ook: Charles Leclerc: Niet tevreden over verloop van de race

Lees ook: De Vries pakt punten bij F1-debuut, Verstappen wint GP

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden