Drugovich blijft reserve bij Aston Martin: Misschien word ik dan ooit een echte Formule 1-coureur

door Shakyra van den Heuvel
Felipe Drugovich Aston Martin 2022

Felipe Drugovich zal volgend jaar weer de reserve -en testrijder zijn voor het team van Aston Martin, net als dit jaar. Er was nog enige hoop dat hij naar Williams zou gaan, maar de verwachting is dat zij alsnog Sargeant laten bijtekenen. 

De Brazilliaan wist zich in 2022 tot Formule 2-kampioen te kronen, maar kon helaas geen zitje vinden in de F1. Hij mocht bij het team van Aston Martin simulatorwerk gaan doen en af en toe een test afwerken. Het komende seizoen zal het niet veel anders voor hem zijn. Ook dan zal hij dezelfde taken op zich nemen en zal hij niet gaan rijden in een ander kampioenschap. Zelf geeft hij aan dat hij het niet erg vindt dat hij weer een reservecoureur is. "Ik voel me echt comfortabel bij dit team. Ze helpen me enorm en proberen me zo goed mogelijk voor te bereiden. Ze zorgen echt goed voor me. Eén van de dingen die ik heel leuk vind, is dat ik mezelf hier kan ontwikkelen", aldus Drugovich tegen Motorsport.com. De Brazilliaan is natuurlijk nog steeds bezig met het zoeken naar een zitje in de F1, maar kijkt ook verder naar andere kampioenschappen. Zo kijkt hij naar het Hypercar-project van Aston Martin, om daar te gaan racen in de toekomst.  

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

Jonge coureurs

Helaas voor jonge coureurs, is het vrij lastig om door te stromen naar de Formule 1. Er komen elk jaar weinig nieuwe plekken vrij, waardoor er vrijwel geen doorstroom is. Jonge coureurs als Drugovich kunnen verschillende testen rijden voor teams. Op deze manier kunnen ze ervaring op doen en kilometers rijden. "Natuurlijk is het frustrerend voor een jonge coureur dat er geen plek is. Veel coureurs hebben hetzelfde of zelfs minder gedaan dan jij, maar hebben wel de kans gekregen en jij niet. Maar het is wat het is. We kunnen het niet veranderen. Ik denk dat ik gewoon zo hard mogelijk moet werken om te laten zien dat ik het kan. Misschien word ik dan ooit een echte Formule 1-coureur voor een heel seizoen." Drugovich heeft in Monza een vrije training mogen rijden en mag dit in Abu Dhabi nog een keer doen. 

 

Lees ook: Collin Veijer wint eerste Moto3 GP race in Maleisië

Lees ook: Pirelli: Succes van F1-sprints hangt af van circuitkeuze

Lees ook: Lando Norris: McLaren heeft veel in petto voor volgend jaar

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden