Officieel: Dubbelheader op Red Bull Ring, geen GP Turkije meer

WilliamsF1_20965_HiRes

Dit jaar worden er twee races op de Red Bull Ring gehouden. De Formule 1 heeft bevestigd dat er op 27 juni en 4 juli geracet wordt op het circuit van Spielberg. De GP van Frankrijk wordt een week naar voren gehaald.

De dubbelheader in Oostenrijk is het gevolg van het wegvallen van de Canadese GP. Die grand prix zou worden vervangen door de Turkse GP, maar die race gaat niet meer door. De Britse regering heeft Turkije op rood gezet, waardoor er een quarantaineplicht is als je terug komt vanuit Turkije. Een groot aantal teams heeft hun thuisbasis in Engeland, waardoor de Turkse GP ook geen optie meer is.

WilliamsF1_21259_HiRes-1-700x467
Foto: Williams Racing Photos

GP Frankrijk verplaatst

Dit jaar staat een recordaantal van 23 races op de kalender. De FOM heeft daarom het circuit van Spielberg benaderd voor een dubbelheader. De eerste race in Oostenrijk wordt gehouden op 27 juni en de tweede op 4 juli. De Franse GP stond gepland op 27 juni, maar die wordt door de Oostenrijkse dubbelheader een week vervroegd naar 20 juni.

Vorig jaar was er ook een dubbelheader op het circuit in Spielberg. Die races waren toen de opening van het Formule 1 seizoen 2020.

Lees ook: Olav Mol presenteert en signeert nieuwe boek in Hoofddorp

Lees ook: Nieuwe werkgroep moet problemen track limits aanpakken

Lees ook: Bernie Ecclestone: “Hamilton wordt wereldkampioen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden