Eindelijk een overwinning voor Jorge Martin

171112_VAL_Martin

Tien keer startte Jorge Martin dit seizoen al vanaf poleposition. Maar een Moto3-race winnen lukte maar niet. Tot vandaag. Met een straatlengte voorsprong kwam de jonge Spanjaard over de streep in Valencia, voor wereldkampioen Joan Mir en Marcos Ramirez. Bo Bendsneyder finishte als twaalfde.

Al vanaf de derde ronde van de wedstrijd reed Jorge Martin eenzaam aan de leiding. Na de eerste ronde had zich een kopgroepje gevormd met Martin, Mir en Gabriel Rodrigo. Maar toen die laatste onderuit ging, moest Mir er ver buiten de baan omheen, waardoor hij terugviel naar de negentiende plaats.

Mir wist met een briljante inhaalrace terug te komen, maar Martin was toen al zover weg, dat het zelfs voor ‘Miracle Mir’ onmogelijk was om nog in de buurt te komen. “Doodzonde, maar je kunt weinig doen als een rijder voor je crasht. Ik ben al blij dat ik niet ook viel”, zei de wereldkampioen.

Martin was nerveus geweest onderweg naar zijn eerste, langverwachte en meer dan verdiende overwinning. “De enige die kon voorkomen dat ik zou winnen, was ik zelf”, wist hij. “Het was moeilijk om mijn concentratie vast te houden, zeker in de laatste paar ronden. Maar het was een perfect weekend en een perfecte overwinning.”

Foto: MotoGP.com

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden