Engineer Hamilton emotioneel over overwinning: "Het ging met babystapjes"

door Shakyra van den Heuvel
Lewis Hamilton Mercedes

Lewis Hamilton heeft met zijn 104e overwinning geschiedenis geschreven in de Formule 1, maar dat kan hij niet zonder zijn engineer Peter Bonnington. Al jarenlang zijn zij een hecht team en dat heeft als resultaat dat ze meerdere wereldkampioenschappen hebben kunnen behalen. Na een lange tijd van tegenslagen lukte het weer om een overwinning te behalen.

Volgens engineer Peter 'Bonno' Bonnington was het een emotionele overwinning voor hem en het team. Het heeft een lange tijd geduurd voordat Hamilton weer een overwinning kon bijschrijven op zijn indrukwekkende lijst. De laatste overwinning dateert sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021, sindsdien is het hem niet meer gelukt om op de hoogste trede van het podium te staan. 

De engineer van Hamilton vertelt bij F1.com over de lange en intense reis achter deze overwinning in zijn thuisrace op Silverstone. "Het is een emotionele ervaring. Het is een lange, lange tijd geleden en hij en ik hebben hard gewerkt om terug te komen. Kleine stapjes, maar er zijn er tot nu toe veel voor nodig geweest", aldus Bonnington. Als hem wordt gevraagd naar het meest cruciale moment tijdens de race, antwoordt hij het volgende: "Ik denk dat het komt door het feit dat de feedback die hij mij gaf over waar we waren tijdens de eerste stintbalans, op dat moment was de auto niet geweldig."

Hamilton Silverstone 2024

Foto: Mercedes AMG F1

Geen twijfel

Peter Bonnington heeft eigenlijk geen enkele twijfel gehad of Verstappen Hamilton nog zou kunnen inhalen in de eindfase van de race. "Ik zou niet zeggen nul twijfel, maar ik wist dat zodra hij het bit tussen zijn tanden had en zodra ik te horen krijg dat ik mijn mond moet houden, weet ik dat het spel doorgaat." Sinds 2013 is Bonnington de engineer van Hamilton en hebben ze samen de meeste wereldkampioenschappen kunnen behalen.

Hoogstwaarschijnlijk zal dit het laatste jaar zijn dat de twee met elkaar zullen gaan samenwerken. Aan het einde van het jaar zal Lewis Hamilton het team van Mercedes gaan verlaten en naar Ferrari gaan. Vooralsnog gaat Bonnington niet mee, maar toch zijn er wel al geruchten dat de Brit graag zijn race-engineer wil meenemen naar het Italiaanse team. 

Lees ook: Pérez na dramatische race op Silverstone: "Het was een totale ramp"

Lees ook: Horner over beschadigde vloer Verstappen: "Helemaal afgeschreven"

Lees ook: Lewis Hamilton behaalt 104e overwinning in thuisrace

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden