VT2 Monza: Ferrari's bovenaan, zware crash Ericsson

180010_ita

Sebastian Vettel heeft in een tumultueuze tweede vrije training op Monza de snelste tijd genoteerd. De Duitser bleef zijn teamgenoot Kimi Raikkonen twee tienden voor. Beide Mercedessen eindigden met Lewis Hamilton op de derde en Valtteri Bottas op de vierde plaats. Max Verstappen werd vijfde, op een seconde achterstand van Vettel.

Ericsson

De training begon met een zwaar ongeval van Marcus Ericsson. De Zweed sloeg aan het einde van het rechte stuk meerdere malen over de kop in de Sauber, maar kon ongedeerd uitstappen. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren is nog onduidelijk. Wel leek het er op dat bij het aanremmen voor de eerste chicane, de Variante del Retifilio, zijn DRS-vleugel open bleef staan en de wagen als gevolg daarvan scherp naar links uitbrak, dwars tegen de vangrail crashte en meerdere keren over de kop sloeg.

Als gevolg van de crash bleek ook de vangrail nabij de chicane beschadigd. Nadat de wagen was geborgen en de onfortuinlijke Zweed zich weer in de pits meldde, bleef de rode vlag derhalve uit. De klok liep wel door. De training werd hervat omstreeks 15.20 uur.

Daarna zette Ferrari de toon, hoewel ook Vettel geen vlekkeloze sessie kende. Met nog een half uur te gaan raakte hij zijn rode bolide kwijt en eindigde hij in het grind. Zijn snelste tijd had hij even daarvoor neergezet. Met nog tien minuten te gaan verscheen Vettel nog even op het asfalt, maar zijn tijd verbeterde hij niet meer.

Red Bull

Voor Red Bull verliep de training zoals van tevoren werd verwacht. Verstappen en Daniel Ricciardo kwamen niet in de buurt van de tijden van de Mercedessen en Ferrari's. Racing Point Force India eindigde met Esteban Ocon op P7 en Sergio Perez op P8, maar die gaven wel ruim zeven tienden toe op de Red Bulls.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen