Esteban Ocon euforisch na behalen eerste F1-overwinning

jm2101au377

Esteban Ocon behaalde zondagmiddag zijn eerste overwinning in de Formule 1. Op de Hungaroring wist hij Sebastian Vettel achter zich te houden. Ocon kende een goede start en door de incidenten die voor hem plaatsvonden stond hij tweede toen de rode vlag gezwaaid werd, na de herstart en de pitstop van Hamilton gaf Alpine-coureur de leiding niet meer uit handen.

"Wat een moment het voelt zo goed", liet de euforische Fransman weten tegenover Formula 1. Ocon behaalde niet alleen zijn eigen eerste overwinning in de Formule 1, maar het was ook de eerste overwinning voor het team sinds terugkeer van Renault in Formule 1. "We hebben sinds Silverstone een goede snelheid een goede comeback naar waar we horen te staan."

Ocon bedankte het Alpine-team voor het vertrouwen die het in hem gestoken heeft. "We hebben moeilijke momenten gehad waar ik er in Q1 uitlag. Ze hebben altijd vertrouwen in me gehouden."

Teamplay

Ocon bedankte ook teamgenoot Fernando Alonso voor de hulp tijdens de race. Alonso wist ronden lang Lewis Hamilton van zich af te houden, waardoor Hamilton uiteindelijk geen genoeg tijd had om door te stoten naar de winst en bleef steken op de derde positie. "Ook gefeliciteerd voor Alonso, hij had geweldige gevechten en het was goed teamwork. Het is geweldig om met hem samen te werken."

Esteban Ocon / Alpine / Hongarije / Budapest /2021
Foto: Alpine Media Pool

De Fransman liet weten dat hij vooraf veel verhalen gehoord had over de Spanjaard, maar er niks van klopt. "Hij is een geweldige kerel en we werken sinds het begin van het seizoen al goed samen als duo."

Hoewel Ocon veel rondes aan de leiding reed was het een lastige race voor de Fransman met de de Aston Martin van Vettel in zijn nek. "Vettel was erg snel en heeft me enorm onder druk gezet, gelukkig konden we hem achter ons houden", aldus de Alpine-coureur.

Lees ook: Esteban Ocon wint chaotische Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Hauger wint Formule 3-race op opdrogende Hungaroring

Lees ook: Zware dag in autosport: Marshal overleden en zware crash Aitken

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden