Esteban Ocon met Williams in gesprek over stoeltje

jm1827jy325

Volgens Esteban Ocon is een overstap naar Williams zijn enige en laatste kans om ook volgend seizoen Formule 1 te rijden. De Fransman moet volgend jaar (en mogelijk al eerder) bij Racing Point Force India plaats maken voor Lance Stroll en dreigt buiten de boot te vallen.

Het 22-jarige talent was eerder dit jaar nog in de race om bij Renault of McLaren aan de slag te gaan, maar Renault trok in de zomer onverwachts Daniel Ricciardo aan en liet Carlos Sainz vertrekken naar McLaren. Ocon zag die dubbele klap niet aankomen: "Ik was verbaasd dat Renault opeens een contract met Ricciardo tekende. Teambaas Cyril Abiteboul heeft me uitgelegd dat het kwam omdat ik onderdeel ben van het Mercedes-programma, maar ik ben het niet met hem eens. Ja, ik ben een Mercedes-rijder, maar als ik bij Renault rijd moet dat niet uitmaken. Als sportman vind het vreemd dat mijn sportieve prestaties blijkbaar niet meetellen."

De enige optie voor Ocon volgend jaar lijkt Williams. Dat ziet Stroll vertrekken naar Racing Point Force India en heeft mogelijk nog plek voor Ocon: "We zijn aan het onderhandelen en hopen dat een en ander goed uitpakt. Dat ik voor komend seizoen geen contract heb is geen ramp, maar je weet niet hoe het zich verder ontwikkelt. Wat ik wel kan beloven is dat ik volgend jaar alles zal doen om in ieder geval in 2020 weer terug te zijn."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen