Esteban Ocon: Punten zijn belangrijkst

door Tim Koenders
Achterkant Alpine Miami vrijdag 2023

Esteban Ocon eindigde als zevende in de sprint in Oostenrijk. De Fransman is erg blij dat hij op zaterdag punten heeft kunnen pakken voor het team.

Esteban Ocon zal tevreden terugkijken op zijn zaterdag in Oostenrijk. Tijdens de sprint shootout wist de Fransman zich als achtste te kwalificeren. Een goede uitgangspositie om punten te scoren in de sprint. Daarvoor moet je namelijk bij de eerste acht eindigen. Het was dus belangrijk dat de Alpine-coureur op zijn minst zijn positie moest behouden. Esteban Ocon wist tijdens de sprint nog één positie te winnen en eindigde als zevende.

Strijden

“Ik ben heel erg blij met mijn race.  Het was heel leuk om bijna de hele race te strijden. Ik was zoveel sneller in de bochten dan Alexander Albon maar op het rechte stuk was hij erg snel.” Dat liet de Fransman weten aan Formula 1. “Het was aan het einde belangrijk om de anderen achter mij te houden. Ellebogen naar buiten, we hadden uiteindelijk een aantal duizendsten over op de lijn.” George Russell reed namelijk op de snellere slicks. “We hebben vandaag punten gepakt en dat is uiteindelijk het belangrijkste.”

Lees ook: Max Verstappen oppermachtig tijdens sprintrace in Oostenrijk

Lees ook: Max Verstappen pakt pole position op Red Bull Ring

Lees ook: Carlos Sainz wil voor winter contract verlengen

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden