Esteban Ocon: Voorkeur voor Mick Schumacher als teamgenoot

door Zus Veldkamp
Esteban Ocon Grand Prix van Spanje Alpine

Esteban Ocon heeft een voorkeur voor Mick Schumacher als teamgenoot. Als het aan hem ligt neemt hij de plek over van Fernando Alonso, die naar Aston Martin vertrekt. Volgens Ocon kan Schumacher goed presteren met een goede auto. Dit laat hij weten aan F1.com.

Fernando Alonso gaat het team van Alpine verlaten en hiermee komt er een stoeltje vrij. Als het aan Esteban Ocon ligt komt goede vriend Mick Schumacher daar te zitten. Ocon heeft nog een contract tot 2024 en heeft daarmee aardig wat inspraak over wie zijn teamgenoot wordt. Al maakt het team de uiteindelijke beslissing in wie de line-up voor Alpine compleet maakt.

Goede vrienden

Als het aan Ocon ligt wordt Schumacher zijn volgende teamgenoot en ook het team weet dat. "De mensen weten mijn voorkeur. Als ik iets te zeggen had dan wordt mijn teamgenoot Mick [Schumacher]. Dat als hij nog niets voor volgend jaar heeft", aldus Ocon. Die goede vrienden is met Schumacher en denkt dat hij veel in zijn mars heeft. "Mick [Schumacher] is een goede vriend van mij en ik denk dat hij veel talent heeft. Het is alleen lastig om dat in een slechte auto te laten zien. Hij kan goed presteren in een competitieve auto en dat is de Alpine nu."

Ocon-bahrein-alpine

Geruchten

De geruchtenmolen draait sinds het vertrek van Alonso overuren. Eerst had Alpine Oscar Piastri aangekondigd als tweede coureur, maar die deal was verlopen. Nu worden Daniel Ricciardo en Pierre Gasly gelinkt aan Alpine. Met Gasly heeft Ocon een goede relatie en hij zou er geen problemen mee hebben als dat zijn teamgenoot wordt. "Met Pierre [Gasly] heb ik een goede relatie. We hebben respect voor elkaar, maar dat zou ik voor iedereen hebben die naast mij komt rijden. Ik ben er zeker van dat het team de juiste keuze maakt en dat we goed kunnen racen."

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Live meekijken met de radiouitzending? dat kan!

>> Klik hier voor de livestream <<

 

Lees ook: Jos Verstappen mist deel Nederlandse Grand Prix

Lees ook: Max Verstappen: Ik ga proberen te genieten

Lees ook: FIA test tijdens VT1 DRS in Arie Luyendyk-bocht

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen