Extra (derde) DRS-zone op Silverstone

Silverstone

Komend weekend staat al weer het derde hoofdstuk van de eerste triple header in de Formule 1 op het programma. Na de opeenvolgende Grands Prix van Frankrijk en Oostenrijk is zondag Groot-Brittannië aan de beurt.

De race op Silverstone krijgt dit jaar een extra DRS-zone: naast de twee al bestaande zones op Brooklands en Hangar Straight, komt er één die geactiveerd wordt in de laatste bocht (18, Club Corner) en van start-finish doorloopt in Bocht 1 en 2 (Abbey en Farm). Die bochtencombinatie wordt normaal gesproken met weinig brandstof vol gas genomen. Komende zondag kan dit deel van de baan dus ook nog eens worden gepoogd worden om met opengeklapte achtervleugel de voorganger in te halen.

DhFd6iPW0AEax6V-700x268
(c) Sahara Force India

Silverstone in de oude situatie met twee DRS-zones (c) FIAWedstrijdleider Charlie Whiting: "Het is geen lange zone, maar het interessante is dat de coureurs met een geopende vleugel door Bocht 1 kunnen rijden. Eenmaal geactiveerd na het uitkomen van de laatste bocht 18, sluit de vleugel pas weer wanneer de coureur op de rem trapt of van het gas gaat. Potentiele kunnen de eerste twee bochten dus met open DRS worden gereden. We zullen het zien.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden