F1 aan Tafel: Gasly maakt goede beslissing

Pierre Gasly sits down during testing days Abu Dhabi 2021

Pierre Gasly en Alpha Tauri kondigden vorige week aan dat de Franse coureur ook in 2023 voor de Italiaanse renstal uitkomt. De gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, vinden dat de grand prix-winnaar daarmee de juiste beslissing maakt.

Gasly rijdt sinds halverwege 2019 voor Toro Rosso/Alpha Tauri, nadat hij niet kon opboksen tegen de snelheid van Verstappen in de Red Bull. Sindsdien is de Fransman uitermate tot bloei gekomen, met als kers op de taart zijn sprookjesachtige overwinning in Monza in 2020. Desondanks wordt hij niet gelinkt aan de topteams en lijkt Alpha Tauri vooralsnog de beste mogelijkheid. Frans Verschuur, oud-teambaas, coureur en vaste kracht bij Grand Prix Radio, denkt dat Gasly wacht op het aflopen van bepaalde contracten. Leclerc, Verstappen en Russell hebben langdurige verbintenissen bij hun teams en ook Sainz, Pérez en Hamilton liggen nog voor meerdere seizoenen vast. "En ik denk dat McLaren voor een Amerikaanse coureur gaat, mochten ze Daniel Ricciardo de laan uit sturen. Alpha Tauri is dus de beste plek voor hem."

Pierre Gasly AlphaTauri
Foto: Red Bull Content Pool (Dan Mullan / Getty Images)

"Hoopte op Alpine"

Indy Dontje, winnaar van de 24 Uur van Daytona, hoopte stiekem op een overstap naar Alpine. Maar, volgens Verschuur, was dat bij voorbaat al onmogelijk. "Ocon en Gasly zijn geen vrienden. Als Alonso vertrekt, zetten ze bovendien liever Oscar Piastri in dat zitje. Dat is echt het megatalent van Alpine, hun troef voor de toekomst." De coureursmarkt bij de topteams zit dus dicht. Piastri rijdt naar alle waarschijnlijkheid bij Williams volgend jaar en ook Alfa Romeo lijkt al volgeboekt. En die teams zijn niet eens persé beter dan Alpha Tauri. Al bij al, een goede beslissing voor zowel Gasly als Alpha Tauri.

Lees ook: Nelson Piquet maakt racistische opmerking over Hamilton

Lees ook: Red Bull ontbindt contract Juri Vips

Lees ook: Christian Horner: "Personeel moet niet rekening betalen budgetcap"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen