Nelson Piquet maakt racistische opmerking over Hamilton

Lewis Hamilton / Mercedes

Nelson Piquet, drievoudig wereldkampioen in de Formule 1, heeft in een interview het N-woord gebruikt om naar Lewis Hamilton te verwijzen. In een interview met het Braziliaanse Motorsports Talk blikte hij terug op de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton van afgelopen jaar op Silverstone. 

Afgelopen jaar hebben Hamilton en Verstappen contact gehad in de tweede ronde van de Grand Prix van Groot-Brittannië, waarna de Nederlander in de muur belandde; een crash die niet onbesproken is gebleven. Nu de race in Silverstone in het verschiet ligt, is het interview met Piquet, waarin deze crash nogmaals besproken wordt, naar buiten gebracht. In Brazilië heeft dit al snel geleid tot een rel in de media. Nu lijkt dit ook in de rest van de wereld te gebeuren. 

Meerdere statements

Van meerdere kanten komen statements naar buiten, waarin duidelijk wordt gemaakt dat de uitspraak van Piquet onacceptabel is. Onder andere de FIA meldt dit op hun sociale media:

Uiteraard heeft Mercedes zelf ook een statement naar buiten gebracht. Lewis Hamilton, die normaal erg actief is op sociale media, heeft voor zover bekend nog niets van zich laten horen. 

Met het raceweekend in Groot-Brittannië voor de deur, zal dit in de paddock zeker een onderwerp van gesprek zijn. Binnen het Britse Mercedes-team zijn beide coureurs ook van Britse afkomst. Aankomende grand prix is dan ook iets waar het team al lang naar uitkijkt.

Lees ook: Renger van der Zande snelste Cadillac: Acura's waren gewoon te snel

Lees ook: Alfa Romeo met genoeg onderdelen richting Silverstone

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen afhankelijk van updates

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen