Alfa Romeo met genoeg onderdelen richting Silverstone

Zhou Bottas Alfa Romeo

Alfa Romeo zegt genoeg reserveonderdelen mee te kunnen nemen voor de Grand Prix van Groot Brittannië. Het Zwitserse team kampte eerder met een tekort aan reserveonderdelen, waardoor ze tijdens de trainingen vaak met een oude onderdelen reden, dat is nu verleden tijd laat het team weten aan Motorsport.com.

Het gebrek aan onderdelen komt omdat er dit jaar een budgetcap is, daardoor kunnen teams niet te veel geld uitgeven aan reserveonderdelen. Verschillende crashes aan het begin van dit jaar hebben er voor gezorgd dat het in Hinwill gevestigde team problemen heeft om de genoeg onderdelen op orde te hebben. Dat heeft zo zijn gevolgen: "Na wat incidenten aan het begin van het seizoen, moesten we extra reserveonderdelen maken, terwijl we tegelijkertijd ook nieuwe onderdelen aan maken waren, daar zat het probleem", aldus Xevi Pulojar, hoofd baantechniek bij Alfa Romeo.

Motorproblemen

Ook heeft Alfa Romeo de nodige betrouwbaarheidsproblemen dit jaar op motorisch gebied, tijdens de vrije trainingen staat de Alfa Romeo C42 van Bottas en Zhou opvallend vaak in de garage. Ook op de zondagen valt de auto van Zhou Guanyu regelmatig uit door een falende Ferrari motor. De Chinese rookie wist dit seizoen al drie keer niet de finish te halen door motorproblemen. Deze problemen zijn nog niet verholpen volgens Puljar:"We hebben nog steeds een probleem met de betrouwbaarheid, daar werken we momenteel keihard aan."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @alfaromeoorlen

Gevecht in de middenveld

De Italiaanse renstal kent een verrassend goed seizoen en denkt ook in Silverstone competitief te zijn. Beide coureurs finishte in Montreal tijdens de Grand Prix van Canada in de punten en het team denkt het momentum te pakken hebben: Het wordt een zwaar gevecht achter Red Bull en Ferrari, maar we zijn consistent bezig en op elk soort circuit eigenlijk sterk", weet de Spaanse engineer te vertellen. Het team staat in het constructeurskampioenschap op de zesde plaats met 51 punten, Valtteri Bottas neemt het grootste deel van de punten voor zijn rekening. De Finn wist tot nu toe 46 punten te verzamelen en staat achtste in het kampioenschap voor de rijders. 

 

Lees ook: David Coulthard: Klagende coureurs moeten opstappen

Lees ook: Nicholas Latifi: Verbijsterend verschil met Albon

Lees ook: Compromis in budgetcapstrijd: meer geld voor alle teams

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden