David Coulthard: Klagende coureurs moeten opstappen

David-Coulthard-red-bull

Oud Formule 1-coureur David Coulthard heeft hard uitgehaald naar de coureurs die klagen over hun gezondheid door het porpoising-probleem. Volgens de Schot moeten de klagende coureurs opstappen.

"Als je denkt dat het schadelijk voor je gezondheid op lange termijn is, dat hele stuiteren, dan stap je maar op. Er zijn genoeg jongens en meisjes die er alles voor over hebben om jouw plekje over te nemen", aldus een duidelijke Coulthard in gesprek met onder andere Motorsport.com.

Pijn hoort erbij

Volgens Coulthard heeft het klagen weinig zin, aangezien het stuiteren nu eenmaal erbij hoort. "Als bokser weet je dat je geslagen wordt. Bij voetbal weet je dat je af en toe een flinke tackle om de oren krijgt. In de Formule 1 is geen enkele coureur beloofd dat het comfortabel zou zijn. Het hoort er nu eenmaal bij." Het lijkt hiermee een indirecte sneer naar Hamilton, die na de race in Bakoe zichtbaar met pijn uit zijn stuiterende Mercedes stapte.

Hamilton Djedda
Hamilton in Djedda Q1

Porpoising lost vanzelf op

Over het hele porpoising-probleem maakt Coulthard zich geen zorgen richting de toekomst. "Teams lossen dit altijd op. Sommige teams hebben het nu moeilijk maar dit gaat over. Adrian Newey zei altijd: eerst de regels lezen dan pas kan je ze begrijpen. Belangrijker is om te lezen wat er niét staat. Daar haal je het voordeel uit, zo ook nu met het stuiteren."

Lof voor Russell

Ook sprak de 51-jarige meervoudig grand prix-winnaar zich lovend uit over de prestaties van George Russell. "George is een toekomstig wereldkampioen. Hij doet het erg goed in de Mercedes, maar ik wil het nog zien als ze weer voor overwinningen kunnen vechten. Dan kan Lewis Hamilton er weer zomaar staan. Dan pas kunnen we echt vergelijken."

Lees ook: Nicholas Latifi: Verbijsterend verschil met Albon

Lees ook: Compromis in budgetcapstrijd: Meer geld voor alle teams

Lees ook: Brown en Norris zijn het eens: Colton Herta is klaar voor Formule 1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden