Nicholas Latifi: Verbijsterend verschil met Albon

door Gijs Leuvenink
Nicholas Latifi vrijdag op de baan Spanje 2022

Williams-coureur Nicholas Latifi kan niet begrijpen dat het verschil met zijn teamgenoot Alexander Albon zo groot is. De Canadees snapt niet dat hij zijn Williams niet op dezelfde plek kan krijgen als zijn Britse teamgenoot.

"We hebben een gigantisch gebrek aan ritme", vertelt Latifi tegenover Motorsport.com. "Het maakt niet uit of we nu met een volle of lege brandstoftank rijden, of we met nieuwe of oude banden rijden. We zijn gewoon veel te langzaam. Zelfs als we de bandendegradatie in de race goed hebben kunnen we het niet bijhouden."

Fundamenteel probleem

Wat er aan de hand is, is enorm gissen voor de dit seizoen nog puntloze Latifi. "Het moet een fundamenteel probleem zijn, maar wat. Ik heb werkelijk geen idee. Zelfs als ik enorm push kan ik niet presteren wat Alex (Albon red.) kan. Zelfs concurrenten bijhouden kan ik dan niet eens. We gaan ons voor Silverstone resetten en dan zien we het wel."

albon latifi melbourne

Veranderen rijstijl niet genoeg

Het is voor Latifi duidelijk dat het aan niet alleen aan zijn vaak bekritiseerde rijstijl ligt. "We hebben daar zeker aan gedacht. In het begin van het seizoen was het misschien wel zo, en nu ook nog wel een beetje, maar dat kan het niet alleen zijn. Het gaat verder dan dat. Ik voel gewoon niet wat in de auto zit. We weten wat we kunnen op basis van data en ik haal dat niveau niet. Dat is enorm frustrerend."

Lees ook: Compromis in budgetcapstrijd: Meer geld voor alle teams

Lees ook: Brown en Norris zijn het eens: Colton Herta is klaar voor Formule 1

Lees ook: Mark Webber: Verstappen kan drie races voor het einde al kampioen zijn

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden