F1 aan Tafel: Max Verstappen is geduldiger geworden

door Anouk Ros
Max Verstappen Frankrijk

De gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, vinden Max Verstappen na het winnen van zijn eerste wereldtitel een stuk geduldiger geworden. 

De strijd tussen Verstappen en Leclerc in het kampioenschap maakt dit seizoen weer een genot om naar te kijken. De mannen aan tafel merken op dat Verstappen zich echter veel geduldiger opstelt dan andere jaren. Toch lijkt de verklaring hiervoor niet al te ingewikkeld. "Is Max dan ook een geduldigere Verstappen geworden de laatste paar jaar?" is de vraag die presentator Rachid Finge stelt. Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, reageert hier direct op: "Dat is de juiste opmerking!"

"Hij is een kampioenschap aan het verdedigen", zo verklaart Mol. Afgelopen seizoen was het voor Verstappen zaak zo veel mogelijk races te winnen. Daarbij stond het worden van wereldkampioen nog op zijn lijstje. Nu dit is afgevinkt, is het dus vooral zaak om deze titel te verdedigen. 

Max Verstappen baan Frankrijk

Foto: Red Bull Content Pool (Dan Mullan / Getty Images)

Sterk na afloop

Waar Mol ook vol lof over spreekt, is de manier waarop Verstappen samen met Red Bull is omgegaan met zijn meest recente overwinning. Leclerc had zijn Ferrari in de muur gezet, waardoor de Nederlander enkel de race uit zou moeten rijden, om de overwinning binnen te halen. Als het aan de fans ligt, heeft Verstappen deze overwinning cadeau gekregen. Vooral daarom vindt Mol het mooi dat Verstappen en zijn team niet te uitbundig zijn geweest in het vieren van deze overwinning. "Ik vond het heel chic", zo vertelt hij.

Lees ook: Max Verstappen waakt voor Ferrari in Hongarije

Lees ook: Vettel ziet Schumacher als goede opvolger bij Aston Martin

Lees ook: Sebastian Vettel stopt na dit seizoen met Formule 1

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden