Sebastian Vettel stopt na dit seizoen met Formule 1

door Anouk Ros
Sebastian Vettel grid

Sebastian Vettel stopt na het huidige seizoen met racen in de Formule 1. De viervoudig wereldkampioen heeft dit bekendgemaakt in een verklaring op sociale media. Dit seizoen bij Aston Martin zal Vettel dus nog uitrijden, maar daarna zit zijn carrière in de Formule 1 erop.

Na jarenlang succesvol geweest te zijn in de Formule 1, verloopt dit seizoen bij Aston Martin minder voorspoedig. Met slechts vijftien punten staat hij momenteel veertiende in het kampioenschap van de coureurs. Afgelopen race liep hij met een elfde plek nét de punten mis.

"Ik hou van deze sport. Het heeft jaren centraal gestaan in mijn leven. Maar hoeveel ik ook houd van mijn leven op de baan, ik heb ook een leven daarbuiten. Het zijn van een coureur was nooit mijn enige identiteit", zo laat Vettel weten in een opgenomen video.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sebastian Vettel (@sebastianvettel)

Veel bereikt

"Hij is een van de grooste aller tijden in de Formule 1 en het was een voorrecht om met hem te mogen werken", aldus Lawrence Stroll, mede-eigenaar van Aston Martin. De Duitse coureur heeft vier wereldkampioenschappen gewonnen en 53 races op zijn naam staan. De enige coureurs met meer gewonnen races zijn Lewis Hamilton en Michael Schumacher.

Vettel houdt zijn leven buiten de Formule 1 erg privé. Zijn vrouw en kinderen komen daarbij ook amper in beeld. Donderdag heeft hij een instagram-account aangemaakt, waarop hij een paar uur later dus zijn afscheid aankondigde. 

Lees ook: AlphaTauri heeft punten voor zomerstop hard nodig

Lees ook: Gridstraffen Red Bull pas na zomerstop

Lees ook: Porsche vanaf 2026 samenwerking met Red Bull Racing

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen