Porsche vanaf 2026 samenwerking met Red Bull Racing

Perez Paul Ricard

Vanaf 2026 zal Porsche 50 procent van Red Bull Racing overnemen, wat de Duitse autofabrikant weer terugbrengt in de Formule 1. Het persbericht is nog niet naar buiten gebracht, maar dankzij een wetgeving in Marokko is het nieuws bekend gemaakt. 

Wat voor de betrokkenen zelf al maanden bekend is, lijkt nu ook voor de rest van de wereld bekend te gaan worden. Porsche zal vanaf 2026 zijn herintrede maken in de Formule 1, in samenwerking met Red Bull Racing. De bedoeling was dat het nieuws tijdens de Grand Prix van Oostenrijk al bekend gemaakt zou worden. Dat is door het uitstellen van bepaalde verplichtingen niet gelukt. Nu is in Marokko, een van de partijen die het plan moest goedkeuren, een bewijsstuk van naar buiten gebracht, zo meldt Motorsport.com. Voor goedkeuring moest het plan van de bedrijven langs mededingingsautoriteiten, waarvan twintig landen buiten de Europese Unie moeten liggen. Marokko is er hier dus één van. Een wet binnen het land stelt dat goedgekeurde aanvragen direct bekend worden gemaakt.

Red Bull logo Frankrijk

Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson / Getty Images)

Niet enkel motorleverancier

Porsche zal dus de nieuwe motorleverancier worden van het team dat momenteel aan de leiding ligt. Maar met de 50 procent die het merk van Red Bull overneemt, zal Porsche dus ook voor de helft eigenaar worden. Door de samenwerking tussen Red Bull en Porsche, is de kans groot dat ook AlphaTauri met deze nieuwe motorfabrikant in zee zal gaan. Dit zusterteam zal echter wel volledig in handen blijven van Red Bull.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Hongarije

Lees ook: W Series racet in Singapore en vervangt Japan

Lees ook: Daniil Kvyat maakt NASCAR-debuut op Indianapolis 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden