W Series racet in Singapore en vervangt Japan

door Frederique van Grinsven
W Series Emely de Heus nieuwe naam

W Series heeft plannen om voor het eerst in Japan te racen geannuleerd vanwege "onvoorziene operationele uitdagingen" en zal in plaats daarvan meegaan met de Formule 1 naar Singapore. Dat maakt de organisatie woensdag bekend.

De Grand Prix van Singapore staat gepland voor het weekend van 1 en 2 oktober, een week voor de race in Japan. De toegang tot het land blijft beperkt vanwege COVID-19 maatregelen.

"Het is met spijt dat we dit jaar niet in Japan zullen racen ... maar de uitdagingen die daarbij komen kijken zijn de afgelopen zes maanden aanzienlijk toegenomen." laat W series CEO Catherine Bond Muir weten. "Wat betekent dat het voor een jong bedrijf als het onze helaas niet langer mogelijk is om daar een wedstrijd te houden."

Debuut in Azië

De race op het Marina Bay Street Circuit wordt de eerste race van de W Series in Azië. Singapore is de zevende ronde in het kampioenschap en de eerste na de zomerstop volgend op Hongarije. Daarna wordt het derde seizoen afgesloten met races in Austin en een double-header in Mexico City.

“Het Marina Bay Street Circuit heeft een fantastische reputatie opgebouwd voor geweldig racen en we zijn er zeker van dat de sfeer ongelooflijk zal zijn als het racen daar terugkeert na een pauze." zegt Bond Muir.

De tweevoudig kampioen Jamie Chadwick heeft tot nu toe alle vijf races van het seizoen gewonnen.

W Series Jamie chadwick Spa

Lees ook: Daniil Kvyat maakt NASCAR-debuut op Indianapolis

Lees ook: F1 aan Tafel over kapot drinksysteem Hamilton: Je mist het tijdens race

Lees ook: Ferrari nog steeds vertrouwen in kampioenschap

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden