F1 aan Tafel over kapot drinksysteem Hamilton: Je mist het tijdens race

Lewis Hamilton podium Oostenrijk.jgp

Tijdens de warme Grand Prix van Frankrijk bleek het drinksysteem van Lewis Hamilton niet te werken. De gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, reageren hier verschillend op. 

Over de boordradio is het niet vermeld, maar het drinksysteem van Hamilton werkte niet tijdens de race van afgelopen zondag. Volgens de mannen aan tafel verschilt het per race of het beschikbare drinken écht noodzakelijk is: "In Singapore is het heel erg, door de luchtvochtigheid is dat een drama", zo laat Frans Verschuur, vaste waarde van de podcast, weten. 

Hamilton Paul Ricard

Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Nadat de Brit zijn auto uitkwam na afloop van de Grand Prix van Frankrijk, voerde hij ietwat een show op, wat Verschuur direct is opgevallen. Volgens hem lijkt Hamilton er overduidelijk meer last van te hebben dan de gemiddelde coureur: "Die jongenns hebben zo'n conditie", zo begint hij. "Hamilton roept graag iets dramatisch."

Geen overbodige luxe

Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, staat hier echter iets anders tegenover. "Het gaat erom wat je niet hebt. Denk even terug aan de Tour de France van de laatste weken. Daar zie je ook, als die bidons weg zijn, dan raken ze redelijk in paniek, dat is natuurlijk het lastige", aldus Mol. Ook legt hij nog even uit wat het effect is, als een coureur niet de mogelijkheid heeft om water te drinken. De coureurs verliezen gemiddeld drie à vier liter vocht in een race als deze. De anderhalve liter die zij in hun drinksysteem beschikbaar hebben, is tijdens de race dan ook meer dan welkom. Je wordt er niet vrolijk van als dit niet lijkt te werken. "Het is wel een dingetje wat je mist, laat ik het zo zeggen", voegt hij er nog aan toe. 

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verschijnt iedere maandagavond op je favoriete streamingplatform.

Lees ook: Ferrari nog steeds vertrouwen in kampioenschap

Lees ook: Spa-Franchorchamps volgend jaar mogelijk toch op de kalender

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen versterkt voorsprong

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden