Ferrari nog steeds vertrouwen in kampioenschap

Leclerc Ferari Oostenrijk

De teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, geeft aan dat zijn team de laatste tien races van het seizoen prima zou kunnen winnen. Daarmee lijkt het kampioenschap dus nog niet opgegeven, al laten de huidge statistieken iets anders zien.

Bij uitvalbeurten als die van Charles Leclerc in Frankrijk, lijkt het kampioenschap voor zowel de rijders als de constructeurs bijna onbereikbaar voor Ferrari. Toch denkt Binotto hier anders over, die met het volste vertrouwen de tweede seizoenshelft ingaat. Ferrari heeft een hoge snelheid laten zien in Frankrijk, wat volgens Binotto het bewijs is dat het team er sterk voor staat voor de tweede helft van het seizoen. "Ik denk dat het vooral belangrijk is om ons goede pakket te zien. Er is geen reden waarom we de laatste tien races niet zouden kunnen winnen", zo laat hij weten volgens Motorsport.com. 

Sainz Ferrari Frankrijk

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Eigen kampioenschap

Ferrari is duidelijk beizg met enkel het eigen kampioenschap. Binotto houdt zich dan ook amper bezig met het klassement, waar zowel het team als de coureurs momenteel niet meer aan kop liggen. "Als je me voor deze race zou vragen was het gat naar Red Bull of Max was, zou ik niet kunnen antwoorden, want daar kijk ik niet naar", zo vertelt hij. De Italiaan wil ook niet te veel rekening houden met eventuele problemen bij de concurrent: "Kan er iets met Max en Red Bull gebeuren? Het is hen al overkomen, net zoals het ons is overkomen. Misschien gebeurt het dus wel nog een keer. Maar ik ga er niet vanuit. Ik denk dat we vooral op onszelf moeten focussen."

Feiten en cijfers

Ondertussen leidt Verstappen het rijderskampioenschap met een voorsprong van 63 punten op de nummer twee, Charles leclerc. Carlos Sainz moet het voor nu doen met een vierde plaats, één punt boven George Russell. Ook in het constructeurskampioenschap ligt Red Bull fors aan de leiding. Met 396 punten ligt het team 82 punten voor op het team uit Maranello. Het is voor Ferrari dus nog zeker mogelijk om de leiding over te nemen, maar lastig wordt het wel. 

Lees ook: Spa-Franchorchamps volgend jaar mogelijk toch op de kalender

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen versterkt voorsprong

Lees ook: Pierre Gasly: Er gaan gesprekken komen met Red Bull

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden