Spa-Franchorchamps volgend jaar mogelijk toch op de kalender

door Steffie van Hamersveld
spa-francorchamps

Het lijkt erop dat Spa-Franchorchamps toch een plek kan krijgen op de kalender voor 2023. Onder de 24 races op de voorlopige kalender stond ook een race in Zuid-Afrika, maar de kans is klein dat dit circuit voor de geplande datum af is, zo meldt Belgische krant De Morgen.

Volgens het Belgische medium gingen tijdens het raceweekend in Frankrijk geruchten dat het circuit in Kyalami niet op tijd klaar zou zijn voor de geplande datum. Om het circuit, waar al sinds 1993 geen Grand Prix meer is gehouden, weer klaar te maken voor de Formule 1 is er flink wat werk te verzetten. De race zou gepland staan voor half april 2023. Dit lijkt een onhaalbare deadline voor het circuit vlakbij Johannesburg. Volgens diverse bronnen zou de Grand Prix van België in dat geval de vervanger worden.

Verbeteringen

Wanneer het contract met Spa-Franchorchamps met één jaar wordt verlengd is dat natuurlijk geen garantie voor de jaren erna, maar volgens De Morgen krijgt het historische circuit wel een extra kans om te laten zien waarom het een plek op de Formule 1-kalender verdient. Verbeteringen qua logistiek richting het circuit en meer entertainment rondom het raceweekend zouden hierin wellicht een rol kunnen spelen. Eerder dit jaar werden ook de verbouwingen aan het Belgische circuit afgerond. Spa-Franchorchamps investeerde ruim 25 miljoen euro om de veiligheid op het circuit te verbeteren.

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen versterkt voorsprong

Lees ook: Pierre Gasly: Er gaan gesprekken komen met Red Bull

Lees ook: O'Ward wint na harde crash Newgarden, Veekay eindigt P19

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden