Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Hongarije

Verstappen-gp-hongarije

Vanaf Paul Ricard gaat Formule 1 direct door naar de Hungaroring, waar komend weekend de Grand Prix van Hongarije verreden zal worden. Het is een klein, krap en kort circuit, wat door de vele bochten voor een zware wedstrijd kan zorgen voor de coureurs. Jeroen Bleekemolen blikt voor Grand Prix Radio vooruit op de Grand Prix van Frankrijk.

De strijd tussen Max Verstappen en Ferrari blijft centraal staan dit seizoen. Verstappen heeft daarin de meest stevige positie, met 63 punten voorsprong op Charles Leclerc. "Voor hem is het zaak om gewoon zijn ding te blijven doen en zijn punten te blijven pakken", zo laat Bleekemolen weten. Ferrari heeft een enthousiastere aanpak gevonden voor de tweede helft van het seizoen: "Zij geloven dat ze de laatste tien wedstrijden van dit kampioenschap die er nog te gaan zijn, kunnen winnen." Bleekemolen vindt dit wat verregaand, maar kan het op zich wel zien gebeuren: "Op zich zou het kunnen, maar dan moeten ze minder fouten maken, betrouwbaarder zijn én geen strategische fouten maken natuurlijk. Het zal lastig zijn voor Leclerc om zich te herpakken." Wel zagen de prestaties van de Ferrari-bolide in Frankrijk er veelbelovend uit. "Aan de andere kant, de snelheid was heel goed op Paul Ricard. Ze waren eigenlijk net zo snel als de Red Bull, dus we gaan zien wat er daarvan komt", aldus Bleekemolen.

Onvoorspelbaar

Volgens Bleekemolen belooft het weer een onvoorspelbare race te worden net voor de zomerstop. Dit zou vooral te maken hebben met het weer, dat alle kanten op kan gaan. "Vorig jaar werd Verstappen nog van de baan gereden en stond Lewis Hamilton alleen op de startgrid. Dat hadden we ook nog nooit gezien bij een Formule 1-race. Het kan dus echt wel alle kanten op gaan. Voor nu is er op de zondag ook best wel wat regen verwacht."

Comeback Mercedes

Volgens Bleekemolen voegt Mercedes zich ook weer steeds vaker en steeds gemakkelijker bij te top. De auto is aardig opgeknapt, waardoor ook de coureurs op lijken te bloeien. Hij durft zelfs te spreken van een overwinning voor Lewis Hamilton dit seizoen, al ziet hij dat deze race nog niet gebeuren: "Lewis Hamilton is helemaal terug van weggeweest. Uiteindelijk heeft hij best wel wat lastige eerste races gehad, maar hij is nu hard op weg naar misschien wel zijn eerste overwinning." Wel lijkt voor aankomende grand prix een podiumplek meer dan haalbaar volgens Bleekemolen. "Je kunt verwachten dat Russell en Hamilton beiden aan de deur van het podium gaan kloppen", zo sluit hij af. 

De gehele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: W Series racet in Singapore en vervangt Japan

Lees ook: Daniil Kvyat maakt NASCAR-debuut op Indianapolis

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Hongarije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden