AlphaTauri heeft punten voor zomerstop hard nodig

AlphaTauri Frankrijk

AlphaTauri gaat er alles aan doen om in Hongarije punten te binnen te halen. Het team heeft al vier races op rij geen punt gescoord, wat voor zowel het team als de coureurs erg frustrerend is. Volgens Pierre Gasly zal het iedereen goed doen als er voor de zomerstop nog punten behaald worden. 

AlphaTauri kende een prima start van het seizoen, maar daarna ging het enkel bergafwaarts. De eerste races van het seizoen wisselden de coureurs elkaar af in de punten, wat een aardige basis legde voor het team. De races daarna zijn er echter nog amper punten gescoord, wat het team momenteel op een achtste plek zet in het constructeurskampioenschap. 

Teleurstelling op Paul Ricard

Gasly had gehoopt dat zijn thuisrace in Frankrijk hem uit de sleur van de laatste paar grands prix kon trekken, maar dat is niet gelukt. In Q1 van de kwalificatie eindigde hij als zestiende, wat een zwaar vooruitzicht was op de race. Tijdens de race ging het niet veel beter. Uiteindelijk heeft de Fransman wederom geen punten gehaald en is hij op de twaalfde plek geëindigd. 

"Met de zomerstop in zicht, zou het goed zijn om op vakantie te gaan met een goed resultaat op zak. Niet alleen voor mij, maar voor het hele team", zo laat hij weten in een persbericht van AlphaTauri. 

Zin in Hungaroring

Gasly kijkt ernaar uit om weer in Hongarije te racen. "Ik vind de layout erg leuk. Het circuit heeft veel bochten en het is erg technisch met maar een paar rechte stukken." Wel geeft hij aan dat het in de kwalificatie al voor een groot deel moet gebeuren, omdat inhalen op de Hungaroring erg lastig is. Tsunoda heeft ook zin om op de Hungaroring in actie te komen, maar ziet met de vele bochten en schaarse rechte stukken ook valkuilen: "Het kan frustrerend zijn als je in de race vast komt te zitten achter een andere auto. Het is hier altijd lastig om in te halen."

Lees ook: Gridstraffen Red Bull pas na zomerstop

Lees ook: Porsche vanaf 2026 samenwerking met Red Bull Racing

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Hongarije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden