Gridstraffen Red Bull pas na zomerstop

sergio perez en max verstappen

De coureurs van Red Bull krijgen na de zomerstop pas te maken met gridstraffen, die horen bij het verkrijgen van een nieuwe motor of onderdelen daarvan. De race in Hongarije zullen Max Verstappen en Sergio Pérez nog dus weinig verandering ervaren aan de auto. Verstappen geeft aan dat de Hungaroring niet voor Red Bull gemaakt is. 

Helmut Marko bevestigt dat de zowel Verstappen als Pérez na de zomerstop een gridstraf zal krijgen voor motorwissel. Ondanks dat het team er goed voorstaat in beide kampioenschappen, ligt de ontwikkeling van de bolide niet stil. "We ontwikkelen constant. Dat zit in het DNA van Red Bull Racing", zo laat Marko weten aan Motorsport Total. Ook geeft hij aan dat het team tot vrijwel het eind van dit seizoen zal blijven komen met updates

Concurrentie

Bij Ferrari hebben beide coureurs dit seizoen al een gridstraf gehad voor het overschrijden van het maximum aantal motoronderdelen. De kans is groot dat zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz dit jaar nogmaals een straf hiervoor zal krijgen. Al verwacht Marko dat dit ook voor Verstappen en Pérez het geval zal zijn. Voor de eerste races na de zomerstop heeft Marko al een aantal circuit op het oog, waar een mogelijke motorwissel gunstig uit kan pakken. "We moeten simpelweg een circuit uitkiezen waarop je relatief goed kan inhalen", zo laat hij weten. Kanshebbers hiervoor zijn bijvoorbeeld Spa-Francochamps in België en Monza in Italië. Deze races behoren beide tot de triple-header, die direct na de zomerstop verreden zal worden.

Auto Perez Frankrijk

Foto: Red Bull Content Pool (Clive Rose / Getty Images)

Geen hoge verwachtingen

De Grand Prix van Hongarije zal, zelfs zonder straffen, volgens Verstappen al lastig genoeg worden. Zijn auto beschikt dit seizoen namelijk over misschien wel de hoogste topsnelheid, maar daarbij komt kijken dat de langzamere bochten juist minder gemakkelijk gaan voor de RB18. Dat laatste is juist waar de Hungaroring wat van weg heeft. De Ferrari lijkt hier op papier dan ook de favoriet. Toch is de Nederlander niet heel uitgesproken: "Het is niet ons sterkste circuit, maar natuurlijk wil ik een goed resultaat behalen en gaan we als team alles binnen onze macht proberen om te winnen."

De updates bij Red Bull laten dus nog even op zich wachten, want na de Grand Prix van Hongarije is het eerst tijd voor een welverdiende zomerstop waar Verstappen erg aan toe is. "Ik kijk uit naar de zomerstop en hopelijk krijgt het team dan wat tijd om te herstellen, zodat we sterk aan de tweede helft van het seizoen kunnen beginnen."

Lees ook: Porsche vanaf 2026 samenwerking met Red Bull Racing

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Hongarije

Lees ook: W Series racet in Singapore en vervangt Japan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden