F1 aan Tafel: Verschuur: De Vries had alles mee

Nyck de Vries in de Williams auto VT1 Spanje 2022

De gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken in de nieuwste aflevering de Grand Prix van Italië. Uiteraard komt daarin het indrukwekkende debuut van Nyck de Vries naar voren. Frans Verschuur zag dat de Fries het uitstekend deed, al zat het hem wel mee.

Frans Verschuur, vaste kracht bij Grand Prix Radio, is niet De Vries' grootste supporter. Desalniettemin vind de oud-teambaas dat hij een uitstekende prestatie heeft neergezet: "Hij moest de kans pakken en dat heeft hij gedaan. Voor zijn doen heeft hij een hele goede job gedaan, perfect."

Toch heeft Verschuur wel enkele aantekeningen op de puntenfinish van de Nederlander. "De Vries had wel alles mee: in de eerste vrije training reed hij met de Aston Martin en gelukkig kon hij de derde training ook nog rijden. Daardoor heeft hij wel door wat hij moet doen. Bovendien is Monza niet het moeilijkste circuit en ligt die baan de Williams uitstekend. Maar wat hij deed is uitstekend, en hij liet zien dat Latifi echt een enorme pannenkoek is." 

Solide optreden

Olav Mol, Grand Prix Radio-commentator, noemt het optreden van De Vries solide. "Het zat tegen voor Albon, het zat mee voor De Vries. Er waren zoveel gridstraffen, met een auto die snel is op de rechte stukken maar niet zo snel in de bochten. Ik had één ding anders gedaan: ik had nooit geroepen dat ik niet meer uit de auto kwam! Monza is niet het meest uitdagende circuit, dus ik vraag me af hoe dat dan was gegaan op een baan als Budapest of Singapore. Hoe dan ook, hij heeft zijn kans gekregen en hij heeft er zeker goed gebruik van gemaakt." 

De Vries Monza Zaterdag Pirelli

Verschuur: 'Te arrogant'

Hoewel De Vries een unieke prestatie leverde (alleen Jacques Villeneuve en Nico Rosberg scoorden punten voor Williams in hun F1-debuut), is Verschuur nog niet onder de indruk van zijn houding. "Hij is niet een hele slechte coureur, maar het kostte hem drie seizoenen voordat hij kampioen werd in de Formule 2 en zijn kampioenschap in de Formule E kwam doordat acht man voor hem uitvielen. Hij is geen supertalent zoals Piastri, maar met name zijn houding is verkeerd. Ik vind hem te arrogant en hij doet te weinig voor zijn fans." Daarvoor heeft Verschuur een oplossing: "De Vries heeft een manager nodig. Dat heeft hij nodig om bij een Formule 1-team te komen. Gelukkig ken ik wel twee mensen voor die rol!"

Wie die twee personen zijn, luister je nu in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel. 

Lees ook: Mattia Binotto: "We hebben een stap vooruit gezet"

Lees ook: Complicaties opgetreden bij Albon na operatie

Lees ook: Rick Winkelman: "NASCAR Play-offs zijn op stoom gekomen"

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden