Mattia Binotto: We hebben een stap naar voren gezet

door Zus Veldkamp
mattia binotto melbourne

Mattia Binotto denkt dat Ferrari een stap naar voren gezet heeft. De afgelopen paar races verliepen niet geweldig voor het Italiaanse team, maar de teambaas zag in Monza dat het resultaat steeds beter aan het worden is. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

De afgelopen paar races verliepen niet fantastisch voor Ferrari. Problemen met pitstops en betrouwbaarheid waren daar onderdeel van, maar ook de race pace van de Ferrari liep achter op die van Red Bull. Volgens de teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, wordt dat probleem steeds meer opgelost. Hij neemt als voorbeeld dan ook het resultaat van Carlos Sainz, die als achttiende startte en vierde is geworden. 

Race pace

Tijdens de kwalificatie lijkt de Ferrari pijlsnel te zijn, toch vallen ze in de race vaak weer terug. Dit omdat volgens Binotto de race pace van de Ferrari niet op orde was. In Monza lijkt die race pace echter weer dichterbij die van Red Bull te zitten. "Als we kijken naar de laatste drie races, waren we niet goed genoeg. Dat komt omdat de pace en bandendegradatie niet goed zijn. Maar in Monza hebben we echt een stap naar voren gezet", aldus Binotto. Hij denkt zelfs dat Carlos Sainz George Russell in had kunnen halen als de safety car een ronde eerder naar binnen zou gaan. "Als de safety car eerder naar binnen was geweest had hij Russell in kunnen halen. Sainz stond namelijk op nieuwe soft banden en had dus op het podium kunnen eindigen. Over het algemeen denk ik dat als je auto je de kans geeft om vanaf P18 te starten en in potentie op de derde plek had kunnen finishen, dan is het een goed resultaat."

Carlos Sainz ferrari monza 2022
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

"Max Verstappen was sneller"

Volgens Binotto was Max Verstappen gewoon sneller, maar dat komt ook omdat de Ferrari meer last had van de bandendegradatie. "Max Verstappen was in Monza gewoon sneller. Maar toen wij de race aan het leiden waren zagen we dat onze bandendegradatie hoger lag dan die van Verstappen. Wij zaten toen op een een-stopper, zonder virtual safety car waren we niet de pits in gegaan", vertelt de teambaas. Die erin gelooft dat het de juiste keuze was om te stoppen tijdens de virtual safety car, iets wat Red Bull niet deed. "Toen de virtual safety car kwam vonden we dat het juiste moment op een pitstop te maken, iets wat Red Bull niet heeft gedaan. Hierdoor was Max Verstappen gewoon sneller."

Lees ook: F1 aan Tafel: De Vries ontdooit Verschuur

Lees ook: Rick Winkelman: NASCAR play-offs zijn op stoom gekomen

Lees ook: Complicaties opgetreden bij Albon na operatie

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden