F1-organisatie in gesprek met coureurs en Netflix vanwege nepdrama

3639737

Formule 1 is van plan om met coureurs en Netflix om tafel te gaan vanwege de gedramatiseerde scène's in de hitserie Drive to Survive

Stefano Domenicali, ceo van de koningklasse, herkent het enorme succes, maar begrijpt ook dat coureurs niet tevreden zijn met de manier waarop zijn worden neergezet. "Een coureur die niet mee wil doen omdat hij niet juist wordt geportretteerd, is geen goede samenwerking. Er is een dialoog nodig om de voorwaardes te begrijpen waaronder hij wil meedoen. We gaan ook met Netflix praten, omdat het belangrijk is dat het verhaal niet van de realiteit gaat afwijken. Dit gaan we samen ondernemen met de coureurs." 

Toto Wolff voor de camera tijdens lancering auto 2022
Foto: Mercedes AMG F1

Serie groot succes, maar Verstappen en Norris ontevreden

De documentaireserie is een groot succes op Netflix en heeft de sport miljoenen nieuwe fans opgeleverd. Desalniettemin is er onder coureurs onvrede over hoe er drama gecreëerd wordt. Regerend wereldkampioen Max Verstappen geeft bijvoorbeeld geen interviews aan Netflix, omdat hij niet wil meewerken aan het creëren van neppe rivaliteiten. Ook Lando Norris heeft na de launch van het nieuwe seizoen gezegd dat hij niet tevreden is met de onjuiste weergave van zijn quotes. Om te voorkomen dat meer coureurs de samenwerking met Netflix stoppen en dat de serie niet te ver van de werkelijkheid komt te staan, wil de F1-organisatie in gesprek met de producenten en coureurs. Netflix bracht op 11 maart het vierde seizoen van Drive to Survive uit, en zal dit F1-seizoen werken aan een vijfde seizoen van de hitserie.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoed-Arabië 

Lees ook: F1 Aan Tafel: "Mercedes nog niet afschrijven"

Lees ook: Vroege gridpenalty dreigt voor Pierre Gasly

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen