Vroege gridpenalty dreigt voor Pierre Gasly

door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Pierre Gasly moest tijdens de Grand Prix van Bahrein zijn brandende auto langs de baan zetten. Mogelijk heeft dit debacle in de eerste race van het seizoen grote gevolgen en dreigt er een vroege gridstraf. 

Na 44 ronden moest de Fransman zijn bolide noodgedwongen aan de kant zetten. Dit resulteerde in een brand waarbij de vlammen uit zijn AlphaTauri vlogen. Gasly zelf stapte gelukkig ongedeerd uit, maar voor zijn auto kan de brand nog grote gevolgen hebben. Gasly laat tegenover Speedweek.com weten dat het nog niet duidelijk is of er ook andere motoronderdelen beschadigd zijn en of hij in Saoedi-Arabië met hetzelfde chassis kan rijden.

Batterij

Eén ding lijkt in ieder geval wel zeker, de batterij van Gasly’s AlphaTauri is volledig afgeschreven. Dit kan al snel grote gevolgen gaan volgens het reglement. Daarin staat dat elke coureur slechts twee batterijen per seizoen mag gebruiken. Bij meer batterijwissels volgt een gridstraf. Nu Gasly al na één Grand Prix zijn batterij moet vervangen, lijkt een vroege gridstraf dit seizoen onvermijdelijk.

Pierre Gasly op de baan kwalificatie Bahrein 2022

Geen indicatie

Volgens Gasly was er geen duidelijke indicatie dat er iets mis was met de auto. “Bij het uitkomen van de eerste bocht schakelde de auto gewoon uit. Deze sport brengt je heel snel weer met beide benen op de grond", vertelt Gasly.

Toch kan AlphaTauri wel tevreden zijn met de snelheid. Aangezien Gasly zich als tiende kwalificeerde en zich goed staande kon houden in de top tien lijkt het daar niet aan te liggen. Teamgenoot Yuki Tsunoda kende een tegenvallende kwalificatie, maar scoorde wel de eerste punten voor het team met zijn achtste plek en was de enige Red Bull Powertrains-gedreven bolide die finishte.

Lees ook: FIA past nieuwe maatregelen toe op rijgedrag coureurs

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: F1 aan Tafel: Valse start van Verstappen

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen