F1 wil in 2021 testen met sprintraces op zaterdagen

door Coen Versteeg
1920x1080-Startgrid-GP-Duitsland-2018

De Formule 1 overweegt om in 2021 te testen met sprintraces op de zaterdagen, zo meldt Motorsport.com. De plannen om een reverse grid te proberen zijn daarentegen van tafel geveegd. 

Vorig jaar werd het idee om met een reverse grid te experimenteren al overwogen. De Formule 1 wilde op deze manier een nog grotere show creëren. Om dit te kunnen realiseren, moesten alle teams instemmen. Met name Mercedes bleek echter tegen het idee te zijn, waardoor het plan er niet doorheen kwam.

Geen reverse grid

De nieuwe CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali, heeft laten weten dat de reverse grid nu helemaal is uitgesloten. "Reverse grid is voorbij. Dat is iets wat ik je kan vertellen. Het is belangrijk om na te denken over nieuwe ideeën om aantrekkelijker of interessanter te zijn, maar we hoeven de traditionele benadering van racen niet te verliezen", gaf de nieuwe CEO aan.

Sprintrace

Ondanks dat de reverse grid nu echt van tafel is geveegd, gaf Domenicali aan dat de F1 bezig is met het kijken naar een sprintraceformat op de zaterdag. Als alles goed loopt, denkt Domenicali dat er dit jaar al mee getest kan worden. Volgens hem is dit het enige idee dat interessant kan zijn als vervanging van de huidige kwalificatie.

In 2016 probeerde de Formule 1 al het kwalificatieformat aan te passen. Dat mislukte. Na een aantal races werd het nieuwe format vervangen door de oude en huidige manier van kwalificeren.

Lees ook: F1-kalender mogelijk uitgebreid met race in Afrika

Lees ook: Albert Park Circuit op de schop voor GP Australië

Lees ook: Aanleg nieuwe F1-circuit in Rio gaat niet door

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden